ကဏန္းခ်ဥ္စပ္
ကဏန္းကိုုအမ်ိဳးမ်ိဳးခ်က္စာ
၁။ ကဏန္း - ၁ ေကာင္ (၃၀ က်ပ္သား (သိုု ့) ၁ ေပါင္ေက်ာ္ေက်ာ္)
၂။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၁ ဥ
၃။ ျကက္သြန္နီ - ၁ ဥ
၄။ ငရုုတ္သီးစိမ္း အနီေရာင္ - ၇ ေတာင့္
၅။ ငရုုတ္သီးစိမ္း - ၅ ေတာင့္
၆။ နံနံပင္ (သိုု ့) ရွမ္းနံနံ - ၇ ပင္
၇။ ပဲငံျပာရည္ အျကည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
၈။ သျကား (သိုု ့) အခ်ိဳမွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၉။ ရွာလကာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
၁၀။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ ဇြန္း
၁၁။ အေရာင္တင္မွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)
ပဳလုုပ္နည္း
၁။ ကဏန္းကိုုေပါင္းမည္ဆိုုလွ်င
၂။ ကဏန္းကိုု သန္ ့စင္ရာမွာ ကဏန္းရဲ ့အေပၚအခြံမာကိုုခြာပါ။ အခြံမွာတြင္ကပ္ေနေသာအရာမ်ား
၃။ ျကက္သြန္ျဖဴ၊ ျကက္သြန္နီ၊ ငရုုတ္သီးစိမ္းအနီေရာင္တိုု
၄။ ဒယ္အိုုးထဲကိုု ဆီထည့္၊ အပူေပးျပီး ဆီပူလာလွ်င္ေထာင္းထားေသာ ျကက္သြန္နီ၊ ျကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုုတ္သီးစိမ္းအနီေရာင္တိုု
၅။ ပြက္လာလွ်င္ ကဏန္းမ်ားကိုုထည့္ပါ။ ေရကိုု ကဏန္းကိုုယ္ရဲ ့တ ၀က္ေလာက္ဖုုံးသြားေအာင္ထည့္
၆။ ဆီလည္ေရလည္ျဖစ္လာလွ်င္ အေပါ့အငံျမည္းရ်္ ငရုုတ္သီးစိမ္းနွင့္ နံနံပင္ (သိုု ့) ရွမ္းနံနံအုုပ္ရ်္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ပါ။
၇။ အနံ ့ေမြွးေမြွးနဲ ့အရသာအလြန္ရွိေသာ ကဏန္းခ်ဥ္စပ္ဟင္းကိုု သုုံးေဆာင္ႏိုုင္ပါျပီရွင္။
No comments:
Post a Comment