Monday, March 6, 2017


အိႏၵိယ စတိုုင္လ္ ခရမ္းသီး ဒိန္ခ်ဥ္ဟင္း


အခုု ခရမ္းသီးဟင္းေလးက အနံ ့ေမြွးေမြွးနဲ ့စားလိုု ့အရမ္းေကာင္းပါတယ္။ ဒိန္ခ်ဥ္ေလးပါလိုု ့နည္းနည္းခ်ဥ္နဲ ့အရသာရယ္၊ ဇီယာအမွဳန္ ့ေလးေျကာင့္ေမြွးေမြွးေလးရယ္၊ ခရမ္းသီးရဲ ့အခ်ိဳအရသာရယ္တိုု ့ေျကာင့္ စားလိုု ့ေတာ္ေတာ္ အဆင္ေျပျပီး လြယ္ကူတဲ ့ဟင္းတမ်ိဳးပါ။ လုုပ္စားျကည့္ရေအာင္ေနာ္။


ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ အရြယ္ေတာ္ ခရမ္းသီး - ၂ လုုံး
၂။ ဒိန္ခ်ဥ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း
၃။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္ (သိုု ့) ေလးပုုံ ၃ ပုုံ (ခရမ္းသီးအျကီးအေသးေပၚမူတည္ျပီးထည့္ပါ။)
၄။ ဇီယာမွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၅။ ဆႏြင္းမွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၆။ ဂ်င္း - တလက္မအရြယ္
၇။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၂ မြွာ
၈။ ခ၇မ္းခ်ဥ္သီး - ၁ လုုံး
၉။ ျကက္သြန္နီ - ၁ လုုံး
၁၀။ ငရုုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ - ၁ ေတာင့္
၁၁။ နံနံပင္ - အနည္းငယ္
၁၂။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ခရမ္းသီးကိုု မီးဖုုတ္ထားပါ။ oven နဲ ့ဖုုတ္မည္ဆိုုလွ်င္ oven ရဲ ့အျမင့္ဆုုံးအပူခ်ိန္မွာ နာရီ ၀က္ခန္ ့ဖုုတ္ပါ။
၂။ ျကက္သြန္နီကိုု ပါးပါးလွီးထားပါ။ ျကက္သြန္ျဖဴ နွင့္ ဂ်င္းကိုု ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုု အတုုံးေလးေတြတုုံးထားပါ။ ငရုုတ္သီးစိမ္းကိုု ပါးပါးလွီးထားပါ။
၃။ မီးဖုုတ္ထားေသာ ခရမ္းသီးကိုု အတုုံးျကီးျကီးတုုံးထားပါ။
၄။ ဒယ္အိုုးတခုုထဲတြင္ ဆီထည့္ရ်္ အပူေပးပါ။ ဆီပူလာလွ်င္ ျကက္သြန္နီကိုုထည့္ရ်္ဆီသတ္ပါ။ ျကက္သြန္နီ ႏြမ္းလာလွ်င္ ဇီယာအမွုုန္ ့နွင့္ ဆႏြင္းမွုုန္ ့ကိုု ထည့္ပါ။ ခဏ ေမြွျပီးေနာက္ ေထာင္းထားေသာ ဂ်င္း ျကက္သြန္ျဖဴ၊ ဒိန္ခ်ဥ္ တိုု ့ကိုု ထည့္ရ်္ သမေအာင္ေမြွပါ။
၅။ ျပီးလွ်င္ ခရမ္းသီးကိုုထည့္၊ ဆား နွင့္ ငရုုတ္သီးကိုု ထည့္ရ်္ ေရအနည္းငယ္ထည့္ခ်က္ပါ။ အဖုုံးအုုပ္ထားပါ။ ေရခမ္းခါနီးတြင္ အဖုုံးဖြင့္ရ်္ ေျခာက္ေျခာက္ကေလးျဖစ္ေအာင္ ေမြွပါ။
၆။ မီးဖိုုေပၚမွခ်ခါနီးတြင္ နံနံပင္ကိုု အုုပ္ပါ။
၇။ ခရမ္းသီး ဒိန္ခ်ဥ္ဟင္း ကိုု သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment