Monday, March 6, 2017



မလိုုင္ေက်ာက္ေက်ာ 


မလိုုင္ေက်ာက္ေက်ာ ကိုုအရင္က သံပုုရာသီးနွင့္ လုုပ္တဲ့နည္းတင္ထားဖူးပါတယ္။ ဒါမယ့္ အဲ့ဒီနည္းက သံပုုရာအနံ ့ပါလိုု ့တခ်ိဳ ့ကမျကိုုက္ျကလိုု ့အခုုနည္းေလးနဲ ့ျပန္ေျပာင္းျပီးလုုပ္ျကည့္ပါတယ္။ အိစံရဲ ့အန္တီအျကံေပးတဲ့နည္းေလးပါ။ အခုုနည္းေလးက ဒိန္ခ်ဥ္နွင့္ ျပဳလုုပ္ထားလိုု ့ပိုုျကိုုက္ျကမယ္ထင္ပါတယ္။ ဘုုန္းျကီးေက်ာင္းမွာကပ္တုုန္းက ဘုုန္းဘုုန္းတိုု ့ကေကာင္းတယ္လိုု ့ေျပာလိုု ့ဒီနည္းေလးကိုုေရးေပးလိုုက္တယ္ေနာ္။ အရမ္းလြယ္ကူလိုု ့လုုပ္စားျကည့္ေနာ္။
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ခ်က္ျပီးသား ႏြားနိုု ့- ၁ လီတာ
၂။ ဒိန္ခ်ဥ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၃။ ေက်ာက္ေက်ာမွဳန္ ့- ၂၅ ဂရမ္ တထုုပ္
၄။ သျကား - ၁ ခြက္ = ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း
(၁ ခြက္ = 240ml = ၇ိုုး၇ိုုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ ခြက္ = ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း)
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ဒိန္ခ်ဥ္ နွင့္ ႏြားနိုု ့ကို အိုုးတခုုထဲမွာ ထည့္ရ်္ ဒိန္ခ်ဥ္ခဲေလးမ်ား ေျကျပီး သမသြားေအာင္ လုုပ္ပါ။ သျကားနွင့္ ေက်ာက္ေက်ာက္မွဳန္ ့ကိုု ပန္းကန္တခုုထဲထည့္ရ်္ သမေအာင္လုုပ္ထားပါ။
၂။ ထိုု ့ေနာက္အိုုးကိုု မီးဖိုုေပၚတင္ရ်္ မီးေအးေအးျဖင့္ပြက္လာေအာင္ တည္ပါ။ ဆက္တိုုက္ေမြွေပးပါ။ ပြက္လာလွ်င္ မလိုုင္ဖတ္သတ္သတ္ အရည္ျကည္သတ္သတ္ ျဖစ္လာပါလိမ့္မည္။ 
၃။ မလိုုင္ဖတ္ သတ္သတ္ျဖစ္လာလွ်င္ သမေအာင္လုုပ္ထားေသာ သျကားႏွင့္ ေက်ာက္ေက်ာမွဳန္ ့ကိုုထည့္ပါ။
၄။ တေအာင့္ေလာက္ေနလိုု ့သျကားမ်ားအရည္ေပ်ာ္သြားလွ်င္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ရ်္ ဗန္းထဲကိုုထည့္ရ်္ အေအးခံပါ။
၅။ ေအးလွ်င္ ျကိုုက္နွစ္သက္ရာ အရြယ္လွီးရ်္သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment