Sunday, March 5, 2017


မြန္ရိုုးရာ မွိဳေသာက္ဆမ္းဟင္း (အနံ ့ေမြွးေမြွးနဲ ့ခ်ဥ္ငံစပ္မွိဳဟင္း)


ဟိုုတေလာက အိစံ တင္ထားတဲ ့မွိဳဟင္းေလးကိုု ျကည့္ျပီး အမ Khin Thandar Lwin ေျပာျပလိုု ့သူတိုု ့ရ ဲ ့မြန္ရိုုးရာ မွိဳဟင္းေလးကိုု လိုုက္ခ်က္ျကည့္တာ လြယ္ကူရိုုးရွင္းျပီး စားလိုု ့အရမ္းေကာင္းပါတယ္။ အနံ ့အရသာေကာ ေျပာစရာမရွိေအာင္ကိုု ေကာင္းလြန္းလိုု ့လုုပ္စားျကည့္ေနာ္။
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ျကိုုက္ႏွစ္သက္ရာ မွိဳ - ၁၅ က်ပ္သား (သိုု ့) ၉ ေအာင္စ
၂။ ငပိ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ
၃။ ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၄။ သျကား (သိုု ့) အခ်ိဳမွုုန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၅။ ျကက္သြန္နီ - ၁ ျခမ္း
၆။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၂ မြွာ
၇။ ငရုုတ္သီး အျကမ္းမွဳန္ ့- အနည္းငယ္
၈။ ပါးပါးလွီးထားေသာ ေရွာက္ရြက္ - အနည္းငယ္
၉။ သံပုုရာသီး - တ ျခမ္း
၁၀။ ဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ မွိဳကိုု သန္ ့စင္ျပီး ျကိုုက္နွစ္သက္ရာအရြယ္လွီးထားပါ။
၂။ ျကက္သြန္နီကိုု ပါးပါးလွီးထားပါ။ ပါးပါးလွီးထားေသာ ျကက္သြန္နီ တ ၀က္နွင့္ ျကက္သြန္ျဖဴတိုု ့ကိုု ညက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ။ ငပိကိုု ေရအနည္းငယ္ျဖင့္ ေဖ်ာ္ထားပါ။
၃။ ျပဳလုုပ္မည့္ အိုုးထဲကိုု ဆီထည့္၊ ဆီပူလာလွ်င္ ေထာင္းထားေသာ ျကက္သြန္ျဖဴ ၊နီကိုု ဆီသတ္ပါ။ ေမြွးလာလွ်င္ ေဖ်ာ္ထားေသာ ငပိ နွင့္ ေရမ်ားမ်ားထည့္ရ်္ တည္ပါ။
၄။ ေရပြက္လာလွ်င္ မွိဳ ထည့္၊ ငံျပာရည္ႏွင့္ သျကားတိုု ့ကိုု ထည့္ျပီး ပြက္လာသည္အထိတည္ပါ။ ပြက္လာလွ်င္ အေပါ့အငံျမည္းရ်္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ပါ။
၅။ မီးဖိုုေပၚမွခ်ခ်ျခင္း ပါးပါးလွီးထားေသာ ေရွာက္ရြက္၊ ငရုုတ္သီး အျကမ္းမွုုန္ ့၊ ပါးပါးလွီးထားေသာ ျကက္သြန္နီ တိုု ့ကိုုထည့္၊ သံပုုရာသီး ကိုုအရည္ညွစ္ထည့္ပါ။
၆။ ေရွာက္ရြက္နံ ့ေမြွးေမြွးနဲ ့ခ်ဥ္ငံစပ္အရသာ မြန္ရိုုးရာ မွိဳေသာက္ဆမ္းဟင္းေလးကိုု သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment