Monday, March 6, 2017



ပုုဇြန္ဆီျပန္ (လြယ္ကူျမန္ဆန္ စားလိုု ့အလြန္ေကာင္းတဲ့နည္း)


ဒီခ်က္နည္းေလးကေတာ့ အိစံရဲ ့အေဒၚအရင္းခ်က္နည္းေလးပါ။ အိစံရဲ ့အေဒၚက လူျကံဳရွိတိုုင္း ျမန္မာျပည္ကေန ပုုဇြန္ထုုပ္ေတြကိုု ဒီခ်က္နည္းေလးနဲ့ခ်က္ခ်က္ျပီးထည့္ေပးေလ့ရွိပါတယ္။ စားလိုု ့ေကာင္းတဲ့ အျပင္ ၂ ရက္ေလာက္ အထားခံပါတယ္။ အိစံတိုု ့တအိမ္လုုံးကေတာ့ ပုုဇြန္ဆီျပန္ခ်က္ရင္ဒီနည္းေလးကိုုပဲ အရမ္းျကိုုက္ျကပါတယ္။ အခုုခ်က္နည္းမွာက ျကက္သြန္ျဖဴကိုု မ်ားမ်ားသုုံးထားလိုု ့ပိုုေမြွးေစပါတယ္။ ခ်က္စားျကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ေခါင္းပါေသာပုုဇြန္ - ၂၅ က်ပ္သား (သိုု ့) ၁ ေပါင္
၂။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၁၂ မွြာ
၃။ ဂ်င္း - လက္တဆစ္ရဲ ့တ၀က္
၄။ ျမန္မာငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၅။ သျကား (သိုု ့) အခ်ိဳမွုုန့္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၆။ ဆႏြင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ
၇။ အေရာင္တင္မွုုန့္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၈။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ ဇြန္း
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ပုုဇြန္ကိုု အခြံခြာျပီး သန္ ့စင္ထားပါ။ သန္ ့စင္ထားေသာ ပုုဇြန္ကိုု ငံျပာရည္၊ သျကား(သိုု ့) အခ်ိဳမွုုန္ ့၊ ဆႏြင္း၊ အေရာင္တင္မွနုု္ ့တိုု ့ျဖင့္ နယ္ရ်္ အနည္းဆုုံး နာရီ၀က္ခန္ ့နွပ္ထားပါ။ ဂ်င္း၊ ျကက္သြန္ျဖဴကိုု ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားပါ။ 
၂။ ဒယ္အိုုးတခုုထဲကိုု ဆီထည့္အပူေပးျပီး ဆီပူလာလွ်င္ ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ဂ်င္း၊ ျကက္သြန္ျဖဴကိုု ထည့္ရ်္ဆီသတ္ပါ။ ဂ်င္း၊ျကက္သြန္ျဖဴမ်ား အနည္းငယ္ ေရြွ၀ါေရာင္သန္းလာလွ်င္ နွပ္ထားေသာ ပုုဇြန္မ်ားကိုုထည့္ပါ။ ေရ ထမင္းစားဇြန္း ၆ ဇြန္းေလာက္ထည့္ျပီး အုုပ္ထားပါ။ 
၃။ ဆီျပန္လာလွ်င္ အေပါ့အငံျမည္း၇်္ မီးဖုုိေပၚမွခ်ပါ။
၄။ အနံအရမ္းေမြွး စားလိုု ့အလြန္ေကာင္း၊ လြယ္ကူျမန္ဆန္စြာခ်က္လိုု ့ရတဲ့ ပုုဇြန္ဟင္းကိုု ၂ ရက္ေလာက္ထားရ်္ သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment