Monday, March 6, 2017


အာလူးေရြွျကည္ဆႏြင္းမကင္း - ဒုုတိယနည္း


အရင္က အာလူးဆႏြင္းမကင္း ပထမနည္းက ေရြွျကည္မပါတဲ့နည္းပါ။ အခုုနည္းကေတာ့ ေရြွျကည္ထည့္တဲ့နည္းေလးပါ။ ၂ မ်ိဳးစလုုံး သူ ့အရသာနွင့္ သူစားေကာင္းလိုု ့အိစံေတာ့ ၂ မ်ိဳးစလုုံးကိုု ခဏခဏလုုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။ လုုပ္နည္းကလြယ္ျပီး အာလူးအနံ ့ေမြွးေမြွးေလးနဲ ့စားေကာင္းလိုု ့လုုပ္စားျကည့္ရေအာင္ေနာ္။



ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား (7" X 11" ဘန္း တခုုစာအတြက္)
၁။ အာလူး- ၂၅ က်ပ္သား (သိုု ့) ၁ ေပါင္
၂။ ေရြွျကည္ (semolina) - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၃။ ဂ်ံဳ (all-purpose flour) - ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း
၄။ နိုု ့ဆီ- ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၅။ သျကား - ထမင္းစားဇြန္း ၁၂ ဇြန္း
၆။ အုုံးနိုု ့- ဗူး တဝက္ (200 ml)
၇။ ေထာပတ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၈။ အုုံးသီးျခစ္ဖတ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း
၉။ ဘိန္းေစ ့- အနည္းငယ္
၁၀။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
(ထမင္းစားဇြန္း= 1 tablespoon = 15ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ျပဳလုုပ္မည့္ ဘန္းကိုု ေထာပတ္သုုပ္ထားပါ။ အာလူးကိုု နူးအိလာေအာင္ျပဳတ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ အခြံခြာပါ။
၂။ ျပဳတ္ျပီးအခြံခြာထားေသာ အာလူးမ်ားကိုု အေအးခံရ်္ ဇကာတိုုက္ပါ။ (သိုု ့) လက္ျဖင့္ေျခပါ။
၃။ ဇလုုံတခုုထဲတြင္ ေျခထားေသာ အာလူး၊ ႏိုု ့ဆီ နွင့္ သျကားတိုု ့ကိုုထည့္ရ်္ နာနာေလးဖြျပီးနယ္ေပးပါ။ (အာလူးထဲကိုု အခ်ိဳအရသာ၀င္သြားေအာင္လိုု ့ပါ။)
၄။ အာလူးထည့္ ထားေသာဇလံုထဲကို ဘိန္းေစ့မွလဲြၿပီးက်နါေသာပစၥည္းမ်ားထည့္၍သမေအာင္လုုပ္ပါ။
၅။ ျပဳလုုပ္မည့္ ဘန္းထဲကိုု ထည့္ရ်္ မ်က္နွာျပင္ ညီေအာင္ညွိပါ။ ျပီးလွ်င္ အေပၚမွ ဘိန္းေစ့မ်ားျဖဴးပါ။
၆။ အပူခ်ိန္ 350'F (180'C) အထက္မီးေအာက္မီးတြင္ အပူေပးထားေသာ oven ထဲတြင္ ၁ နာ၇ီထည့္ရ်္ ဖုုတ္ပါ။ (oven ကိုု မုုန္ ့မဖုုတ္ခင္ ၁၅ မိနစ္ေလာက္ အပူေပးထားပါ။) ျပီးလွ်င္ အေပၚမီး (broil) 450'F (230'C) တြင္ ၁၅ မိနစ္ခန္ ့ဖုုတ္ပါ။
၇။ အာလူးွ ဆႏြင္းမကင္းကိုု အေအးခံ၇်္ ေအးလွ်င္ ျကိုုက္နွစ္သက္ရာ အရြယ္အစားလွီးရ်္ သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment