ကိုုရီးယား ပဲေခါက္ဆြဲ (၂ ပြဲစာ)
ကိုုရီးယားပဲေခါက္ဆြဲနည္းကိ
၁။ ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲအစိုု - ၂၀ သား (သိုု ့) ၁၃ ေအာင္ဆ
၂။ ပဲငပိအခ်ိဳအႏွစ္ (black bean paste) - ထမင္းစားဇြန္း ၅ ဇြန္း (အနွစ္ကိုု အလြယ္တကူ၀ယ္လိုု ့မရလွ်င္ ပဲငပိအခ်ိဳ ထမင္းစားဇြန္း ၅ ဇြန္းကိုု ျကိတ္ထားပါ။)
၃။ သျကား - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၄။ ခရုုဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
၅။ ဟင္းခ်က္၀ိုုင္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
၆။ ျကက္သား (သိုု ့) ၀က္သား - ၅ က်ပ္သား
၇။ အာလူး - ၁ လုုံး
၈။ ျကက္သြန္နီ - ၁ ဥ
၉။ မုုန္လာဥနီ - ၁ ဥ
၁၀။ ေကာ္မွုုန္ ့(သိုု ့) ေျပာင္းဖူးမွဳန္ ့-ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၁၁။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
၁၂။ ေရ -240 ml
(ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml ၊ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml )
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ အသား၊ အာလူး၊ ျကက္သြန္နီ၊ မုုန္လာဥနီမ်ားကိုု အတုုံးအေသးေလးေတြတုုံးထားပါ
၂။ ဂ်ဳံေခါက္ဆြဲအစိုုကိုု ေရေႏြးေဖ်ာထားပါ။ မာလွ်င္ အနည္းငယ္ျပဳတ္ရ်္ ေရစစ္ထားပါ။
၃။ ဒယ္အိုုးတခုုထဲကိုု ဆီထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းထည့္အပူေပး ၊ ဆီပူလာလွ်င္ အသားမ်ားကိုု ထည့္ေျကာ္ပါ။ အသားမ်ားက်က္လာလွ်င္ မုုန္လာဥနီ နွင့္ အာလူးကိုုထည့္ေျကာ္ပါ။ ေရနည္းနည္းထည့္ပါ။ မုုန္လာဥနီနွင့္ အာလူးအိလာလွ်င္ ျကက္သြန္နီထည့္ေျကာ္ပါ။ ၂ မိနစ္ေလာက္ေနလွ်င္ မီးပိတ္ထားလိုုက္ပါ။
၄။ အျခားအိုုးတခုုတြင္ ဆီထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္းကိုုထည့္အပူူေပးပါ။ ဆီပူလာလွ်င္ ပဲငပိအခ်ိဳကိုုေမြွးလာေအာင္
၅။ ဆီသတ္ထားေသာ ပဲငပိမ်ားကိုု အသားနွင့္ အသီးအနွံ့ေျကာ္ထားတဲ့အထဲထည့
၆။ ပဲေခါက္ဆြဲ စားရန္ အတြက္ ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲကိုု အရင္ထည့္၊ ပဲအႏွစ္ရည္မ်ားကိုု အေပၚကထည့္ျပီး နယ္ရ်္ သုုံးေဆာင္ႏိုုင္ပါသည္။ (သခြားသီးအမွ်င္ေလးမ်ားနွင္
No comments:
Post a Comment