Sunday, March 5, 2017


ကိုုရီးယား ျကက္သား အစပ္ကင္ (spicy grilled chicken)


ကိုုရီးယား ျကက္သားအစပ္ကင္ကေတာ့ ကိုုရီးယားအကင္ေတြထဲမွာ နာမည္ျကီးတဲ့ တခုုပါပဲ။ အစပ္ေလးပါေတာ့ ျမန္မာအျကိုုက္ေလးေပါ့ေနာ္။ မကပ္တဲ့ ဒယ္အိုုးေပၚမွလဲကင္လိုု ့ရျပီး လုုပ္နည္းကေတာ့ မခက္ပဲလြယ္ကူလိုု ့လုုပ္စားျကည့္ရေအာင္ေနာ္


ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ျကက္သား အသားခ်ည္း - ၂၅ က်ပ္သား (သိုု ့) ၁ ေပါင္
၂။ ကိုုရီးယား ငရုုတ္သီးမွဳန္ ့(korean red chili pepper flakes)- ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ (ကိုုရီးယားငရုုတ္သီးမွုုန္ ့ကအစပ္မဟုုတ္ပါ။ ကိုုရီးယားငရုုတ္သီးမွုုန္ ့မရွိလွ်င္ အေရာင္တင္မွုုန္ ့ကိုု အသုုံးျပဳႏိုုင္ပါတယ္။)
၃။ သျကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
၄။ ပ်ားရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၅။ ဟင္းခ်က္ဆန္၀ိုုင္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၆။ ပဲငံျပာရည္အက်ဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
၇။ ကိုုရီးယား ငရုုတ္သီးအႏွစ္ (koread red chili pepper paste) - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၈။ ပန္းသီးေဖ်ာ္ရည္ (သိုု ့) သစ္ေတာ္သီးေဖ်ာ္ရည္ (သိုု ့) နာနတ္သီးေဖ်ာ္ရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၉။ ႏွမ္းဆီေမြွး - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၁၀။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၂ မြွာ
၁၁။ ဂ်င္း အနည္းငယ္
၁၂။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ
၁၃။ ျကက္သြန္နီ - တလုုံးရဲ ့ေလးပုုံတပုုံ
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ အသားကိုု ၁ စင္တီမီတာ အထူေလာက္အသားလြွာေလးေတြလွွီးထားပါ။ ျကက္သြန္ျဖဴ၊ ျကက္သြန္နီနွင့္ ဂ်င္းတိုု ့ကိုု ႏွဳတ္နွတ္စဥ္းထားပါ။
၂။ ျကက္သားမ်ားကိုု နွဳတ္ႏွဳတ္စဥ္းထားေသာ ျကက္သြန္နီ၊ ျကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္းနွင့္ အျခားပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ားအားလုုံးကိုုထည့္ျပီး နယ္ပါ။ အနည္းဆုုံး ၄ နာရီခန္ ့နွပ္ထားပါ။ (တညႏွပ္လွ်င္ ပိုုေကာင္းပါတယ္။)
၃။ လွိဳင္းတြန္ ့ပါေသာ ဒယ္အိုုး (သိုု ့) မကပ္ေသာ ဒယ္အိုုးကိုု ဆီသုုတ္ရ်္ နွပ္ထားေသာ အသားမ်ားကိုု ကင္ပါ။ အသားမ်ားကိုုကင္ရာတြင္ တလြွာဆီကင္ပါ။ အသားမ်ားအကုုန္လုုံးတခါထဲမထည့္ အျပံဳလုုိက္မထည့္ပါနဲ ့။

No comments:

Post a Comment