Monday, March 6, 2017



ကုုလားပဲအလုုံးမပ်က္ခ်က္နည္


ကုုလားပဲအလုုံးမပ်က္ခ်က္နည္းေလးသိခ်င္တယ္လိုု ့ညီမတေယာက္ကလာေမးထားလိုု ့ေရးေပးလိုုက္ပါတယ္။ ဒီနည္းကေတာ့ အိစံနည္းေလးပါ။ တခ်ိဳ ့ေတြေတာ့ ဘယ္လိုုခ်က္လဲမသိဘူးေနာ္။ အိစံကေတာ့ ဒီနည္းေလးနဲ ့အဆင္ေျပပါတယ္။ ကုုလားပဲကိုု ျပဳတ္ျပီးေတာ့ တခါခ်က္ဖူးတယ္။ အလုုံးလိုုက္မရဘူး။ အကုုန္ကြဲထြက္ကုုန္တယ္။ အခုုက်ေတာ့ ေဆာ္ဒါနဲ ့တညစိမ္ျပီးမွ မနက္မွခ်က္ေတာ့ လုုံး၀ ကြဲမထြက္ပဲ ကုုလားပဲဟင္းအိအိေလးလဲရပါတယ္။ ခ်က္စားျကည့္ေနာ္။
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ကုုလားပဲ - ထမင္းေပါင္းအိုုးဆန္ခ်ိန္ေသာ ခြက္ျဖင့္ ၁ ခြက္
၂။ ေဆာ္ဒါ (baking soda) - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံ တ၀က္
၃။ ကရေ၀းရြက္ - ၂ ရြက္
၄။ သစ္ဂ်ပိုုးေခါက္ - ၁ ခုု
၅။ ေလးညွင္းပြင့္ - ၃ ခုု
၆။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၇။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၈။ သျကား (သုုိ ့) အခ်ိဳမွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၉။ ဆႏြင္းမွုုန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ
၁၀။ ျကက္သြန္နီ - ၁ လုုံး
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ကုုလားပဲကိုု မခ်က္ခင္ေရွ ့တရက္ ေန ့လည္ကတည္းက ေဆာ္ဒါ နွင့္ ေရေႏြးကိုုထည့္ရ်္ စိမ္ထားပါ။ 
၂။ ေနာက္ေန ့မနက္ခ်က္မည္ဆိုုမွ ေရစိမ္ထားေသာ ကုုလားပဲကိုု ေရျဖင့္ တခါျပန္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ။ ျကက္သြန္နီကိုု ပါးပါးလွီးထားပါ။ 
၃။ ခ်က္မည့္ဒယ္အိုုးထဲတြင္ ဆီထည့္၊ ဆီပူလာလွ်င္ ကရေ၀းရြက္၊ သစ္ဂ်ပိုုးေခါက္၊ ေလးညွင္းပြင္ ့တိုု့ကိုုထည့္ရ်္ ွဆီသတ္ပါ။ ေမြွးလာလွ်င္ ေလးညွင္းပြင့္ကိုုဆယ္ရ်္ လြွင္ပစ္လိုုက္ပါ။ သစ္ဂ်ပိုုးေခါက္နွင့္ ကရေ၀းရြက္ကိုုဆယ္ရ်္ ပန္းကန္တခုုထဲထည့္ထားပါ။ ထိုုဆီထဲကိုု ျကက္သြန္နီကိုု ထည့္ရ်္ နီလာသည္အထိေျကာ္ပါ။ နီလာလွ်င္ ဆႏြင္းထည့္ပါ။
၄။ ထိုု ့ေနာက္ ကုုလားပဲ၊ ဆယ္ထားေသာ သစ္ဂ်ပိုုးေခါက္၊ ကရေ၀းရြက္၊ ဆား၊ သျကားတိုု ့ကိုုထည့္လုုံးပါ။ ျပီးလွွ်င္ ေရကိုု ပဲျမဳပ္ေအာင္ထည့္တည္ပါ။ ေရခမ္းခါနီးတြင္ ပဲအိျပီလားစမ္းျကည့္ျပီး မအိေသးလွ်င္ ပဲျမဳပ္ေအာင္ေရထပ္ထပ္ျဖည့္ေပးပါ။ 
၅။ ပဲႏူးလွ်င္ အေပါ့အငံျမည္းရ်္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ပါ။ 
၆။ အလုုံးမပ်က္ပဲ စားလိုု ့ေကာင္းတဲ ့ကုုလားပဲဟင္းအိအိေလးကိုု သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment