Monday, March 6, 2017


ရိုုးရိုုးရွင္းရွင္းနဲ ့အလြန္စားလိုု ့ေကာင္းတဲ့ ၀က္ရိုုးဆန္ျပဳတ္


ဒီဆန္ျပဳတ္ေလးကေတာ့ ပါ၀င္ပစၥည္းေလးမ်ိဳးထဲနဲ ့အလြန္စားလိုု ့ေကာင္းတဲ့နည္းေလးပါ။ အိစံ ျမန္မာျပည္မွာေနတုုံးက အပ္ခ်ဳပ္ဆိုုင္ကအမျကီးက ေကြ်းလိုု ့စားဖူးခဲ့တာပါ။ အရမ္းျကိုုက္လိုု ့လုုပ္နည္းေမးေတာ့ လုုပ္နည္းေလးကလဲ လြယ္ကူေနပါတယ္။ အရိုုးကိုု ေဆးတာက ေျကးအိုုးဟင္းရည္မွာလုုပ္သလိုုမ်ိဳးေဆးမွသာ ဆန္ျပဳတ္က ျဖဴျဖဴေလးေတြရမွာပါ။ အရိုုးကိုု တခါတည္းထည့္ျပဳတ္ရင္ အရိုုးကထြက္လာတဲ့ ေသြးခဲေလးေတြနဲ ့ဆိုုရင္ ဆန္ျပဳတ္က မျဖဴပဲ နည္းနည္းညစ္ညစ္ကေလးေတြျဖစ္တတ္ပါတယ္။ လြယ္ကူျပီး စားလိုု ့ေကာင္းတဲ ့ ၀က္ရိုုးဆန္ျပဳတ္ကိုု လုုပ္စားျကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၁။ ၀က္ရိုုး - ၅၀ သား (သိုု ့) ၂ ေပါင္
၂။ ဆန္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁၀ ဇြန္း
၃။ ဆား - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၄။ သျကား (သိုု ့) အခ်ိဳမွဳန္ ့- ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း (သိုု ့) ၃ ဇြန္း
(ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ၀က္ရိုုးကိုု ေရျဖင့္ ၃ ခါေဆးပါ။
၂။ ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ေရေႏြးအိုုးထဲကိုု ေဆးထားေသာ ၀က္ရိုုးေတြထည့္ပါ။ အရိုုးမ်ားထည့္ရ်္ ပြက္ျပီး အျမွဳပ္ေလးမ်ား မ်ားလာလွ်င္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ပါ။ အရည္မ်ားကိုု သြန္ပစ္ျပီး ၀က္ရိုုးမ်ားကိုု ေရေအးျဖင့္ ေသြးခဲေလးမ်ားေျပာင္သြားေအာင္ ေဆးပါ။ (အိုုးထဲမွာညစ္ပတ္ေနလွ်င္လဲ အိုုးကိုု ျပန္ေဆးထားပါ။)
၃။ ထိုု ့ေနာက္ေဆးထားေသာ အရိုုးမ်ာကိုု အိုုးထဲျပန္ထည့္ ေရ ၄ လီတာထည့္၊ ဆား၊ သျကားတိုု ့ကိုုထည့္ျပီး တည္ပါ။
၄။ ဆန္ကိုု ေရေဆးျပီး ထည့္ရ်္ မီးေအးေအးျဖင့္အဖုုံးဖြင့္ရ်္တည္ပါ။ ဆန္ျပဳတ္အိုုးထဲတြင္ေရနည္းသြားလွ်င္ ထပ္ထပ္ျဖည့္ျပီး ၂ နာရိီေလာက္တည္ျပီးလွ်င္ အလြန္စားေကာင္းေသာ ဆန္ျပဳတ္ကိုု သုုံးေဆာင္ႏိုုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment