မွိဳ ေသာက္ဆမ္းဟင္း (လြယ္ကူျမန္ဆန္ ရိုုးရွင္းျပီး ၁၀ မိနစ္ေလာက္နဲ ့ခ်က္တဲ့နည္း)
မွိဳေသာက္ဆမ္းဟင္းကိုုေတာ့ ဘုုန္းျကီးေက်ာင္းသြားတုုန္
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ျကိုုက္နွစ္သက္ရာမွိဳ - ၁၅ က်ပ္သား (သိုု ့) ၉ ေအာင္စ
၂။ ျမန္မာငံျပာရည္ (သိုု ့) ယိုုးဒယားငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၃။ သျကား (သိုု ့) အခ်ိဳမွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၄။ ပါးပါးလွီးထားေသာ ျကက္သြန္နီ - အနည္းငယ္
၅။ ငရုုတ္သီးစိမ္း - ၅ ေတာင့္
၆။ နံနံပင္ - ၅ ပင္
၇။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ မွိဳကိုု သန္ ့စင္ျပီး ျကိုုက္နွစ္သက္ရာ အရြယ္လွီးရ်္ သန္ ့စင္ထားပါ။
၂။ ဒယ္အိုုးထဲကိုု ဆီထည့္ အပူေပးျပီး ဆီပူလာလွ်င္ ျကက္သြန္နီထည့္ရ်္ ဆီသတ္ပါ။
၃။ ျကက္သြန္နီ အနံ ့ေမြွးလာလွ်င္ မွိဳမ်ားကိုုထည့္ရ်္ ခဏေလွာ္ပါ။ ငံျပာရည္နွင့္ သျကား (သိုု ့) အခ်ိဳမွဳန္ ့ထည့္ပါ။ ေရကိုု မွိဳမ်ားဖုုံးသြားေအာင္ထည့္
၄။ ပြက္လာလွ်င္ နံနံပင္အုုပ္ရ်္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ပါ။
၅။ လြယ္ကူျမန္ဆန္ရိုုးရွင္းျပီ
No comments:
Post a Comment