ခရမ္းသီး ပုုဇြန္ေျခာက္ႏွပ္ အခ်ိဳခ်က္
အိစံတိုု ့ဒီႏိုင္ငံရဲ႕အိမ္ေရွ ့မွာ ကိုယ္ေတြလို ျမန္မာအိမ္ရွိပါတယ္။ အဲ့အိမ္က ညီမက ျမန္မာဟင္းေတြခ်က္ျပီး ခ်ိဳင့္ဆြဲသေဘာမ်ိဳးေရာင္းတ
၁။ ခရမ္းသီး - ၂ လုုံး
၂။ ျကက္သြန္နီ - ၁ လုုံး
၃။ ပုုဇြန္ေျခာက္မွဳန္ ့- ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
၄။ ျမန္မာငံျပာရည္ (သိုု ့) ယိုုးဒယားငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၅။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၁၀ ဇြန္း
၆။ ဆႏြင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
(ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml ၊ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml )
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ခရမ္းသီးကိုု သန္ ့စင္ျပီး အတုုံးတုုံးထားပါ။ ျကက္သြန္နီကိုု ပါးပါးလွီးထားပါ။
၂။ ဒယ္အိုုးထဲကိုု ဆီထည့္ အပူေပးပါ။ ဆီပူလာလွ်င္ ျကက္သြန္နီကိုု ထည့္ေျကာ္ပါ။ ျကက္သြန္နီမ်ားႏြမ္းလာလွ်င္
၃။ ထိုု ့ေနာက္ ခရမ္းသီးမ်ားကိုုထည့္၊ ပုုဇြန္ေျခာက္ကိုုထည့္ျပီး လုုံးပါ။ ေရကိုု ခရမ္းသီးျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး
၄။ ဆီျပန္လာလွ်င္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ရ်္ သုုံးေဆာင္ႏိုုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment