Sunday, March 5, 2017

ခရမ္းသီး ပုုဇြန္ေျခာက္ႏွပ္ အခ်ိဳခ်က္


အိစံတိုု ့ဒီႏိုင္ငံရဲ႕အိမ္ေရွ ့မွာ ကိုယ္ေတြလို ျမန္မာအိမ္ရွိပါတယ္။ အဲ့အိမ္က ညီမက ျမန္မာဟင္းေတြခ်က္ျပီး ခ်ိဳင့္ဆြဲသေဘာမ်ိဳးေရာင္းတယ္။ တခါတေလမွ၀ယ္စားခ်င္လဲ တပြဲစီ ေ၇ာင္းေပးတယ္။ ေျပာျပခ်င္တာက အခုုနည္းေလးက သူခ်က္တဲ့နည္းေလးပါ။ အဲ့ညီမ လက္ရာနွင့္ ေစတနာက အရမ္းေကာင္းေတာ့ စားတဲ့သူေတာ္ေတာမ်ားတယ္။ အိစံတရက္က ဟင္းမခ်က္လိုု ့သူ ့ဆီက ၀ယ္စားတာ ဒီဟင္းေလးပါလာတယ္။ စားလိုု ့ေတာ္ေတာ္ေကာင္းလိုု ့လုုိက္ခ်က္ျကည့္တာ အရမ္းလြယ္တယ္။ အရမ္းလြယ္ေတာ့ ခဏခဏခ်က္ျဖစ္တာေပါ့ေနာ္။ အခုုလဲ လြယ္ကူတဲ့နည္းေလးကိုု အကုုန္လုုံးသိရေအာင္လိုု ့ေရးေပးလိုုက္ပါတယ္။ ခ်က္စားျကည့္ရေအာင္ေနာ္။ 


ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ခရမ္းသီး - ၂ လုုံး
၂။ ျကက္သြန္နီ - ၁ လုုံး
၃။ ပုုဇြန္ေျခာက္မွဳန္ ့- ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
၄။ ျမန္မာငံျပာရည္ (သိုု ့) ယိုုးဒယားငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၅။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၁၀ ဇြန္း
၆။ ဆႏြင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
(ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml ၊ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml ) 

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ခရမ္းသီးကိုု သန္ ့စင္ျပီး အတုုံးတုုံးထားပါ။ ျကက္သြန္နီကိုု ပါးပါးလွီးထားပါ။
၂။ ဒယ္အိုုးထဲကိုု ဆီထည့္ အပူေပးပါ။ ဆီပူလာလွ်င္ ျကက္သြန္နီကိုု ထည့္ေျကာ္ပါ။ ျကက္သြန္နီမ်ားႏြမ္းလာလွ်င္ ဆႏြင္းကိုုထည့့္ေမြွပါ။
၃။ ထိုု ့ေနာက္ ခရမ္းသီးမ်ားကိုုထည့္၊ ပုုဇြန္ေျခာက္ကိုုထည့္ျပီး လုုံးပါ။ ေရကိုု ခရမ္းသီးျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး မီးေအးေအးျဖင့္ ဆီျပန္လာသည္အထိႏွပ္ပါ။
၄။ ဆီျပန္လာလွ်င္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ရ်္ သုုံးေဆာင္ႏိုုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment