Monday, March 6, 2017


မေလးရွားစတိုုင္လ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ ကန္စြန္းရြက္ေျကာ္


ဒီကန္စြန္းရြက္ေျကာ္ေလးကေတာ့ ျမန္မာ ပါးစပ္နဲ့အလြန္အျကိုုက္ေတြ ့ေစမယ့္ နည္းေလးပါ။ ငပိရယ္၊ မန္က်ည္းမွည့္ရည္ရယ္ ၊ငရုုတ္သီးရယ္ သုုံးထားတာ ေျကာင့္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးျဖစ္ေနျပီ အလြန္ထမင္းျမိန္ေစတဲ ့ဟင္းတခြက္ပါ။ ခ်က္ျကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ကန္စြန္းရြက္ - အစီးျကီး - ၁ စီး
၂။ ျကိုုက္နွစ္သက္ရာ ငပိ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၃။ မန္က်ည္းမွည့္ရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၄။ ပုုဇြန္ေျခာက္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၅။ ငရုုတ္သီးစိမ္း - ၄ ေတာင့္
၆။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၃ မြွာ
၇။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
(ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ကန္ဇြန္းရြက္ကိုု သင္ျပီး သန္ ့စင္ထားပါ။ ငရုုတ္သီးစိမ္း ၂ ေတာင့္ကိုု ပါးပါးလွီးထားပါ။ ငပိကိုု ေရအနည္းငယ္ျဖင့္ ေဖ်ာ္ထားပါ။ ျကက္သြန္ျဖဴကိုု ေတာက္ေတာက္ဆင္းထားပါ။ ပုုဇြန္ေျခာက္ကိုု ေရစိမ္ျပီး ေရစစ္ထားပါ။
၂။ ဒယ္အိုုးတခုုထဲတြင္ ဆီထည့္ အပူေပးျပီး ဆီပူလာလွွ်င္ ေတာက္ေတာက္ဆင္းထားေသာ ျကက္သြန္ျဖဴနွင့္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ငရုုတ္သီးစိမ္း တိုု ့ကိုု ထည့္ရ်္ ဆီသတ္ပါ။
၃။ အနံ ့ ေမြွးလာလွ်င္ ကန္စြန္းရြက္ကိုု ထည့္ေျကာ္ပါ။ ေဖ်ာ္ထားေသာ ငပိ၊ မန္က်ည္းမွည့္ရည္၊ ပုုဇြန္ေျခာက္တိုု ့ကိုု ထည့္ပါ။ ၂ မိနစ္ေလာက္ေျကာ္ျပီးလွ်င္ က်န္ေသာ ငရုုတ္သီးစိမ္းကိုု ထည့္ရ်္ ၁ မိနစ္ခန္ ့ေျကာ္ပါ။
၄။ မီးဖုုိေပၚမွခ်ရ်္ ခ်ဥ္ငံစပ္ ကန္စြန္းရြက္ကိုု သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment