Monday, March 6, 2017


ေပါင္မုုန္ ့ပူတင္း


ေပါင္မုုန္ ့ပူတင္းကေတာ့ အရသာလဲရွိ၊ စားလိုု ့လဲေကာင္း၊ အဟာရအျပည့္နဲ့ကေလးေတြအတြက္လဲ သင့္ေတာ္ပါတယ္။ လုုပ္စားျကည့္ရေအာင္ေနာ္။


ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ေပါင္မုုန္ ့- ၆ ခ်ပ္
၂။ ျကက္ဥ - ၄ လုုံး
၃။ ႏြားနိုု ့- ၅၀၀ ml
၄။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၈ ပုုံတပုုံ
၅။ သျကား - ထမင္းစားဇြန္း ၁၂ ဇြန္း
၆။ စပ်စ္သီးေျခာက္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း (မထည့္လဲရ)
၇။ ဗင္နီလာအနံ ့အရည္ (vanilla extract) - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၈။ ေထာပတ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ေပါင္မုုန္ ့ပူတင္းလုုပ္ရန္အတြက္ ၈ လက္မပတ္လည္ ေလးေထာင့္ ဗန္း နွင့္ ျပဳလုုပ္ပါတယ္။ ေပါင္မုုန္ ့ပူတင္းလုုပ္မည့္ ဗန္းကိုု ေထာပတ္ ၁ ဇြန္း ျဖင့္ အနွံ ့သုုတ္ထားပါ။
၂။ ေပါင္မုုန္ ့ကိုု ေလးပိုုင္းပိုုင္းပါ။ (အိစံကေတာ့ ျတိဂံပုုံေလးေတြျဖစ္ေအာင္လိုု ့ေပါင္မုုန္ ့ကိုု ျကက္ေျခခတ္လွီးလိုုက္ပါတယ္။)
၃။ ပိုုင္းထားတဲ့ေပါင္မုုန္ ့ေလးေတြဗန္းထဲထည့္ပါ။ ျပီးလွ်င္ အေပၚမွ ေထာပတ္ ၂ ဇြန္းကိုု ေနရာအနွံ ့ဆမ္းပါ။ စပ်စ္သီးေျခာက္ေတြေနရာအနွံ ့ျဖဴးထားပါ။
၄။ ဇလုုံတခုုထဲတြင္ ျကက္ဥ၊ႏြားနိုု ့၊ဆား၊ သျကားတိုု ့ကိုုထည့္ျပီး သျကားမ်ားအရည္ေပ်ာ္သည္အထိ ခေလာက္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ေပါင္မုုန္ ့မ်ားအေပၚမွဆမ္းပါ။ (အိစံက ျတိဂံပုုံေလးေတြေထာင္လ်က္ စီထည့္ထားလိုု ့ျတိဂံပုုံေပါင္မုုန္ ့ထိပ္ေလးေတြရဲ ့အေပၚကိုုလိုုက္ေလာင္းပါတယ္။)
၅။ ေပါင္မုုန္ ့ပူတင္းမဖုုတ္ခင္ oven ကိုု ၃၅၀'F (175'C) မွာ ၁၀ မိနစ္ခန္ ့ဘာမွမထည့္ပဲအရင္အပူေပးထားပါ။ အပူေပးထားေသာ oven ထဲမွာ မုုန္ ့ဗန္းကိုုထည့္ျပီး ၁ နာရီဖုုတ္ပါ။
၆။ ပူပူေႏြးေႏြး ေပါင္မုုန္ ့ပူတင္းကို ေဆာ့အခ်ိဳရည္၊ ခရမ္တိုု ့ျဖင့္တြဲရ်္သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါသည္။

No comments:

Post a Comment