Monday, March 6, 2017


ဖိလစ္ပိုုင္ ခရမ္းသီးျကက္ဥေျကာ္


ဖိလစ္ပိုုင္ဟင္းေတြထဲမွာ နာမည္ျကီးျပီး ျမန္မာပါးစပ္နဲ ့ကိုုက္ညီတဲ့ ခရမ္းသီးျကက္ဥေျကာ္ေလးပါ။ သူတိုု ့ရဲ ့နည္းေတြက ရိုုးရိုုးပဲေျကာ္တာရွိသလိုု၊ စဥ္းထားတဲ့ အသားေလးထည့္ေျကာ္တဲ့နည္းလဲ ရွိပါတယ္။ အိစံကေတာ့ ျမန္မာပါးစပ္နဲ ့ကိုုက္ညီတဲ ့ပုုဇြန္ေျခာက္ေထာင္းေလးထည့္ေျကာ္ထားပါတယ္။ တကယ္ကိုု စားလိုု ့ေကာင္းလြန္းလိုု ့လုုပ္စားျကည့္ရေအာင္ေနာ္။




ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ခရမ္းသီး - ၁ လုုံး
၂။ ျကက္ဥ - ၁ လုုံး
၃။ ေရ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၄။ ျမန္မာငံျပာရည္ (သိုု ့) ယိုုးဒယား ငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ဇြန္း
၅။ ပုုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၆။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ ဇြန္း
(ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml ၊ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml ) 

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ခရမ္းသီးကိုု အလူမီနီယံျပားပတ္ျပီး မီးကင္ပါ။ oven ထဲကိုုထည့္ကင္မည္ဆိုုလွ်င္ အပူခ်ိန္အျမင့္ဆုုံးမွာ ၁ နာရီထည့္ကင္ပါ။ 
၂။ ျကက္ဥကိုု ေရ၊ ပုုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း တိုု ့ထည့္ျပီး ခေလာက္ထားပါ။
၃။ မီးကင္ျပီးေသာ ခရမ္းသီးကိုု အညွာမွလြဲျပီး ဇြန္းျဖင့္ ျပားေနေအာင္ဖိေပးပါ။ အညွာနားက အပိုုင္းကိုုေတာ့ ဒီအတိုုင္းထားပါ။ 


၄။ ျပားထားေသာ ခရမ္းသီးတဖက္ဆီကိုု ငံျပာရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္ဆီတိုု ့ျဖင့္ သုုပ္ပါ။
၅။ ခေလာက္ထားေသာ ျကက္ဥကိုု ပန္းကန္ျပားထဲထည့္ပါ။ ထိုု ့ေနာက္ ျပားထားေသာ ခရမ္းသီးကိုု ျကက္ဥထဲထည့္နွစ္ပါ။ 
၆။ ဒယ္အိုုးထဲကိုု ဆီထည့္ အပူေပးျပီး ဆီပူလာလွ်င္ ျကက္ဥထဲနွစ္ထားေသာ ခရမ္းသီးကိုု အညွာမွကိုုင္ရ်္ ဒယ္အိုုးထဲကိုု အသာေလးေလွ်ာထည့္ပါ။ ျပီးလွ်င္ က်န္ေနေသာ္ ျကက္ဥမ်ားကိုု ခရမ္းသီးအေပၚမွေလာင္းပါ။
၇။ ခရမ္းသီးျကက္ဥေျကာ္ရဲ ့ေအာက္ဖက္က အညိုုေရာင္သန္းလာလွ်င္ ေနာက္တဖက္ကိုုလွန္ရ်္ ေနာက္တဖက္ အညိုုေရာင္ေျပာင္းလာသည္အထိေျကာ္ပါ။ 
၈။ အလြန္စားလိိုု ့ေကာင္းေသာ ခရမ္းသီးျကက္ဥေျကာ္ကိုု သုုံးေဆာင္နုုိင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment