Monday, March 6, 2017




ထိုုင္းကဏန္းသားထမင္းေျကာ္ - ၂ ပြဲစာအတြက္


ထိုုင္း ကဏန္းသားထမင္းေျကာ္ကေတာ့ ထိုုင္းစားေသာက္ဆိုုင္ေတြမွာ လူျကိုုက္မ်ားတဲ့ ထမင္းေျကာ္တမ်ိဳးပါပဲ။ ကဏန္းသားသာ ခြာျပီးသားရွိလွ်င္ ေျကာ္ရန္အတြက္ အျခားပါ၀င္ပစၥည္းနည္းနည္းနဲ ့ေျကာ္စားလိုု ့လြယ္ကူတဲ့ ထမင္းေျကာ္တမ်ိဳးပါ။ အနံ ့ေလးက ငံျပာရည္ႏွင့္ ငရုုတ္ေကာင္းအျဖဴ တိုု ့နဲ ့ဆိုုေတာ့ ေျပာစရာမလိုုေအာင္ကိုု ေမြွးေနပါတယ္။ လုုပ္စားျကည့္ေနာ္။



ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ခ်က္ျပီး အေအးခံထားေသာ ထမင္း - တရုုတ္ထမင္းစားပန္းကန္ ၃ လုုံး
၂။ ျကက္ဥ - ၁ လုုံး
၃။ ကဏန္းသား - ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း
၄။ ယိုုးဒယား ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၅။ သျကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၆။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၃ မွြာ
၇။ ျကက္သြန္ျမိတ္ - ၃ ပင္
၈။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၉။ ငရုုတ္ေကာင္းအျဖဴ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္ (ငရုုတ္ေကာင္း အျဖဴ မရွိလွ်င္ ငရုုတ္ေကာင္းအမဲကိုုလဲ အသုုံးျပဳႏိုုင္ပါတယ္။)
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ျကက္သြန္ျဖဴ ကိုု ေတာက္ေတာက္ဆင္းထားပါ။ ျကက္ဥကိုုခေလာက္ထားပါ။ ျကက္သြန္ျမိတ္ကိုု ပါးပါးလွီးထားပါ။
၂။ ထမင္းေျကာ္မည့္ ဒယ္အိုုးထဲကိုု ဆီထည့္၊ ဆီပူလာလွ်င္ ျကက္သြန္ျဖဴကိုုဆီသတ္ပါ။ ျကက္သြန္ျဖဴ အနံ ့ေမြွးလာလွ်င္ ထမင္းကိုု ထည့္ေျကာ္ပါ။
၃။ ကဏန္းသား၊ ယိုုးဒယား ငံျပာရည္၊ သျကား တုုိုု ့ကိုုထည့္ရ်္ သမေအာင္ေျကာ္ပါ။ ေျကာ္ထားေသာ ထမင္းမ်ားကိုု ဒယ္အိုုး ရဲ ့ေဘးပတ္ပတ္လည္ကပ္လိုုက္ျပီး ျကက္ဥကိုု ထည့္ရ်္ ေမြွေျကာ္ပါ။ ထိုု ့ေနာက္ျကက္ဥကိုု ထမင္းမ်ားျဖင့္ သမေအာင္ျပဳလုုပ္ပါ။
၄။ မီးဖိုုေပၚကခ်ခါနီးတြင္ ငရုုတ္ေကာင္းအျဖဴ ကိုုထည့္ရ်္ သမေအာင္ေမြွပါ။ ထိုု ့ေနာက္ ပါးပါးလွီးထားတာကိုုထည့္ေမြွျပီး မီးဖိုုေပၚကခ်ပါ။
၅။ အနံ ့ေမြွးေမြွးနဲ ့အလြန္စားေကာင္းတဲ ့ထိုုင္းကဏန္းသားထမင္းေျကာ္ကိုုသုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီရွင္။

No comments:

Post a Comment