Monday, March 6, 2017


၀က္သားနီခ်က္


၀က္သားနီခ်က္နည္းေမးထားလိုု ့ေရးေပးလိုုက္တယ္ေနာ္။
၀က္သားနီခ်က္ ကေတာ့ အနံ ့ေမြွးေမြွးနဲ ့အသားအိအိေလးနဲ ့အလြန္စားလိုု ့ေကာင္းတဲ ့ဟင္းတခြက္ပါ။ ခ်က္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး ရွိတဲ့အထဲက အိစံခ်က္နည္းကေတာ့ ျကက္သြန္ကိုုေျကာ္ျပီးမွ ျပန္သုုံးတာမိုု ့ပိုုေမြွးပါတယ္။ ခ်က္စားျကည့္ရေအာင္ေနာ္။


ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ၀က္သား - ၄၀ သား
၂။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း
၃။ ျကက္သြန္နီ - ၂ လုုံး
၄။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၄ မြွာ
၅။ ယိုုးဒယား ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၆။ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ (ျကာညိုု ့) - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၇။ သျကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ၀က္သားကိုု သန္ ့စင္ျပီး ငံျပာရည္၊ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ တိုု ့ျဖင့္ နယ္ရ်္ ၁၅ မိနစ္ခန္ ့ႏွပ္ထားပါ။ ျကက္သြန္နီကိုု ပါးပါးလွီးထားပါ။ ျကက္သြန္ျဖဴကိုု ေတာက္ေတာက္ဆင္းထားပါ။
၂။ ဒယ္အိုုးတခုုထဲတြင္ ဆီထည့္၊ ဆီပူလာလွ်င္ ျကက္သြန္ျဖဴ ထည့္ေျကာ္ပါ။ ျကက္သြန္ျဖဴ ေရြွ၀ါေရာင္ သန္ းလာလွ်င္ ဆယ္ရ်္ ဆီစစ္ထားပါ။ ထိုုဒယ္အိုုးထဲကိုု ျကက္သြန္နီ ထည့္ေျကာ္ပါ။ ေရြွ၀ါေရာင္သန္းလာလွ်င္ ဆယ္ရ်္ ဆီစစ္ထားပါ။
၃။ ျကက္သြန္ျဖဴ၊နီ ေျကာ္ထားေသာ ဆီထဲကိုု သျကား ထည့္ပါ။ (မီးဖိုုကိုု မီးေအးေအးကိုု ခဏေျပာင္းပါ။သျကားမ်ားတူးသြားမွာစိုုးလိုု့ ပါ။) သျကားမ်ား ညိုုလာလွ်င္ နွပ္ထားေသာ အသားမ်ားကိုု ထည့္ရ်္ လုုံးပါ။ အသားမ်ား နီလာသည္အထိလုုံးပါ။ အသားမ်ား နီလာလွ်င္ ေရကိုု အသားျမဳပ္ရုုံေလာက္ထည့္ျပီး မီးေအးေအးျဖင့္ တည္ပါ။
၄။ ေရခန္းခါနီးတြင္ ေျကာ္ထားေသာ ျကက္သြန္ျဖဴ၊ နီမ်ားကိုု ေျခရ်္ထည့္ျပီး ေရ ကိုု ၀က္သားျမဳပ္ေအာင္ထပ္ထည့္ရ်္ တည္ပါ။
၅။ ဆီျပန္လာလွ်င္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ရ်္ အနံ ့ေမြွးေမြွး ၀က္သားနီခ်က္ကိုု သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment