Monday, March 6, 2017



၀က္သားမွ်စ္ခ်ဥ္ ေသာက္ဆမ္းဟင္း


လြယ္ကူျပီး စားလိုု ့ေကာင္းတဲ့ ၀က္သားမွ်စ္ခ်ဥ္ေသာက္ဆမ္းဟင္းေလးပါ။ မွ်စ္ခ်ဥ္ရဲ ့အနံ ့အရသာေလးနဲ ့ဆိုုေတာ့ ထမင္းစားလိုု ့ျမိန္ေစမယ့္ ဟင္းတခြက္ပါပဲ။ ခ်က္စားျကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ၀က္သား - ၅၀ သား (သိုု ့) ၂ ေပါင္
၂။ မွ်စ္ခ်ဥ္ - တရုုတ္ထမင္းစားပန္းကန္လုုံး တလုုံးစာ
၃။ ျမန္မာငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၄။ သျကား (သိုု ့) အခ်ိဳမွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၅။ ျကက္သားမွုုန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၆။ ဆႏြင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ
၇။ ျကက္သြန္နီ - ၁ လုုံး
၈။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၁ လုုံး
၉။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၃ မြွာ
၁၀။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ၀က္သားကိုု သန္ ့စင္ျပီး ျကိုုက္နွစ္သက္ရာအရြယ္တုုံးထားပါ။ မွ်စ္ခ်ဥ္ကိုုလဲ ျကိုုက္နွသ္သက္ရာ အရြယ္လွီးထားပါ။ ျကက္သြန္ျဖဴကိုု ညက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ။ ျကက္သြန္နီ နွင္ ့ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုု ပါးပါးလွီးထားပါ။
၂။ အိုုးတခုုထဲကိုု ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား အကုုန္ထည့္ျပီး မီးဖိုုေပၚတင္ရ်္ လုုံးပါ။ ျပီးလွ်င္ ေရထည့္ျပီး ၀က္သားနူးသည္အထိတည္ပါ။ ၀က္သားနူးလာလွ်င္ အေပါ့အငံျမည္းရ်္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ပါ။
၃။ ၀က္သားမွ်စ္ခ်ဥ္ ေသာက္ဆမ္းဟင္းကိုု ထမင္းျဖင့္ အရသာရွိစြာသုုံးေဆာင္ႏိုုင္ပါျပီရွင္။

No comments:

Post a Comment