Sunday, March 5, 2017

ပိန္းဥ ေအာ္ေကြ ့ျကည္


ပိန္းဥ ေအာ္ေကြ ့ျကည္ကေတာ့ အမ်ိဳးသားရဲ ့အဖြားက တရုုတ္ႏွစ္သစ္ကူးေရာက္တိုုင္းလုုပ္ေနျကေလးပါ။ အဲ့အဖြားကေတာ့ အိစံရဲ ့ျမင္ဆရာထဲက တေယာက္ပါပဲ။ သူ ့ဆီကေန အမ်ားျကီးတတ္ခဲ့ပါတယ္။ အဖြားတိုု ့နွစ္ကူးေရာက္တိုုင္းလုုပ္ရင္ အဖိုုးက ပိန္းဥေတြကိုု အျမဲဂ်စ္နဲ ့ျခစ္ေပးတယ္။ ျကည္ႏူးစရာေလးတခုုပါပဲ။ အခုုကေတာ့ အဖြားအျမဲလုုပ္ေနျကနည္းေလးပါပဲ။ ေရွးရိုုးဆိုုေတာ့ ပါ၀င္ပစၥည္းနည္းနည္းေလးနဲ ့အရသာရွိရွိလုုပ္တဲ့နည္းေလးပါ။ လုုပ္စားျကည့္ေနာ္။ 


ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ပိန္းဥ - ၁၅ က်ပ္သား (သိုု ့) ၉ ေအာင္စ
၂။ ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ပုုဇြန္ေျခာက္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း (သိုု ့) ၄ ဇြန္း
၃။ ေကာ္မွဳန္ ့(tapioca starch) - ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
၄။ ဆန္မွုုန္ ့(rice flour) - ၁ ခြက္ နွင့္ ထမင္းစားဇြန္း ၁၀ ဇြန္း (သိုု ့) ထမင္းစားဇြန္း ၂၆ ဇြန္း
၅။ ေရ - ၂ ခြက္ (သိုု ့) ထမင္းစားဇြန္း ၃၂ ဇြန္း (သိုု ့) ၄၈၀ ml
၆။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
( ၁ ခြက္ = 240 ml = ရိုးရိုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ခြက္) 
(ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon= 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon= 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ပိန္းဥမ်ားကိုု အခြံႏြွာ ေရေဆးျပီး ဂ်စ္ျဖင့္ ျခစ္ထားပါ။
၂။ ျခစ္ထားေသာ ပိန္းဥမ်ားကိုု ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား အားလုုံးျဖင့္ နွံ ့ေအာင္နယ္ပါ။ 
၃။ ေအာ္ေကြ ့ျကည္ေပါင္းမည့္ ျကိုုက္နွစ္သက္ရာခြက္မ်ားကိုု ဆီသုုတ္ထားပါ။ (စတီးခ်ိဳ င့္္ကိုုလဲ အသုုံးျပဳနိုုင္ပါသည္။)
၄။ ဆီသုုတ္ထားေသာ ခြက္မ်ားထဲသိုု ့နယ္ထားေသာ ပိန္းဥမ်ားကိုု ထည့္ပါ။ ပိန္းဥမ်ား က်စ္က်စ္ေလးျဖစ္ေစရန္အတြက္ ခြက္ရဲ ့ေအာက္ေျခကိုု အနည္းငယ္ေဆာင့္ေပးပါ။ 
၅။ ထိုု ့ေနာက္ ေပါင္းအိုုးထဲတြင္ မိနစ္ ၃၀ ခန္ ့ထည့္ေပါင္းပါ။ 
၆။ ေအာ္ေကြ ့ျကည္ကိုု ဒီအတိုုင္းစားရင္ ေကာင္းသလိုု ပါးပါးလွီးရ်္ ျကက္ဥျဖင့္ ကပ္ေျကာ္ရင္လဲ စားေကာင္းပါတယ္။

No comments:

Post a Comment