ကစြန္းဥမုုန္ ့ (ube pancake)
ဒီကစြန္းဥမုုန္ ့ေလးက ထိုုင္းမုုန္ ့ဆိုုင္တခုုမွာစားဖူးတာပါ။ ထိုင္းရိုုးရာအစားအစာထဲရွာျ
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ကစြန္းဥ (purple yam or sweet potato)- ၁၅ က်ပ္သား (သိုု ့) ၉.၆ ေအာင္စ
၂။ အုုန္းသီးျခစ္ဖတ္ (coconut flakes)- ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း
၃။ အုုန္းႏိုု ့(coconut milk)- ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း
၄။ ဂံ်ဳမွဳန္ ့( all-purpose flour) - ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း
၅။ သျကား - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၆။ ဆီ (သိုု ့) ေထာပတ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၇။ ဆား - အနည္းငယ္
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ကန္စြန္းဥ ကိုုနူးအိလာသည္အထိ ေပါင္းပါ။ (သိုု ့) ျပဳတ္ပါ။
၂။ ေပါင္းထားေသာ ကန္စြန္းဥကိုု အေအးခံျပီး ေျခထားပါ။ ထိုု ့ေနာက္ပါ၀င္ေသာပစၥည္းအားလုုံးကိုု ေရာရ်္ သမေအာင္နယ္ပါ။
၃။ နယ္ျပီးလွ်င္ ျကိုုက္နွစ္သက္ရာ အရြယ္အစားအလုုံးေလးေတြလုုံးထားပါ။
၄။ ဒယ္အိုုးတခုုထဲတြင္ တခါျပဳလုုပ္လွ်င္ ဆီ(သိုု ့) ေထာပတ္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းထည့္၊ ကန္စြန္းဥအလုုံးကိုု ထည့္ျပီး အေပၚမွ ေယာင္းမျဖင့့္ ျပားသြားေအာင္လုုပ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ မ်က္နွာျပင္ ၂ ဖက္လုုံး ညိုုလာသည္အထိ မီးအပူေပးပါ။
၅။ မ်က္နွာျပင္ ၂ ဖက္လုုံးညိုုလာလွ်င္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ရ်္ အနံ ့ေမြွးေမြွး ကန္စြန္းဥမုုန္ ့ေလးကိုု သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။
၁။ ကစြန္းဥ (purple yam or sweet potato)- ၁၅ က်ပ္သား (သိုု ့) ၉.၆ ေအာင္စ
၂။ အုုန္းသီးျခစ္ဖတ္ (coconut flakes)- ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း
၃။ အုုန္းႏိုု ့(coconut milk)- ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း
၄။ ဂံ်ဳမွဳန္ ့( all-purpose flour) - ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း
၅။ သျကား - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၆။ ဆီ (သိုု ့) ေထာပတ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၇။ ဆား - အနည္းငယ္
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ကန္စြန္းဥ ကိုုနူးအိလာသည္အထိ ေပါင္းပါ။ (သိုု ့) ျပဳတ္ပါ။
၂။ ေပါင္းထားေသာ ကန္စြန္းဥကိုု အေအးခံျပီး ေျခထားပါ။ ထိုု ့ေနာက္ပါ၀င္ေသာပစၥည္းအားလုု
၃။ နယ္ျပီးလွ်င္ ျကိုုက္နွစ္သက္ရာ အရြယ္အစားအလုုံးေလးေတြလုုံး
၄။ ဒယ္အိုုးတခုုထဲတြင္ တခါျပဳလုုပ္လွ်င္ ဆီ(သိုု ့) ေထာပတ္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းထည့္၊ ကန္စြန္းဥအလုုံးကိုု ထည့္ျပီး အေပၚမွ ေယာင္းမျဖင့့္ ျပားသြားေအာင္လုုပ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ မ်က္နွာျပင္ ၂ ဖက္လုုံး ညိုုလာသည္အထိ မီးအပူေပးပါ။
၅။ မ်က္နွာျပင္ ၂ ဖက္လုုံးညိုုလာလွ်င္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ရ်္ အနံ ့ေမြွးေမြွး ကန္စြန္းဥမုုန္ ့ေလးကိုု သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment