Monday, March 6, 2017


ကစြန္းဥမုုန္ ့ (ube pancake)


ဒီကစြန္းဥမုုန္ ့ေလးက ထိုုင္းမုုန္ ့ဆိုုင္တခုုမွာစားဖူးတာပါ။ ထိုင္းရိုုးရာအစားအစာထဲရွာျကည့္ေတာ့လဲ မရွိဘူး။ သူတိုု ့ထြင္ထားတဲ့ မုုန္ ့တခုုေပါ့ေနာ္။ သူတိုု ့ဆိုုင္မွာကေတာ့ ေျပာင္းဖူးေစ့ေလးေတြထည့္ျပီးလုုပ္ပါတယ္။ အိစံကေတာ့ ေျပာင္းဖူးေစ့မျကိုုက္လိုု ့ဒီအတိုုင္းရိုုးရိုုးရွင္းရွင္းေလးလုုပ္ပါတယ္။ အရသာကေတာ့ ကစြန္းဥ ဆႏြင္းမကင္းအရသာနွင့္တူပါတယ္။ ဒယ္အိုုးေပၚမွာပဲလုုပ္ရုုံပဲဆိုုေတာ့ အရမ္းလြယ္ကူျပီး စားလိုု ့ေကာင္းတဲ ့မုုန္ ့တမ်ိဳးမိုု ့လုုပ္စားျကည့္ေနာ္။ 

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ကစြန္းဥ (purple yam or sweet potato)- ၁၅ က်ပ္သား (သိုု ့) ၉.၆ ေအာင္စ
၂။ အုုန္းသီးျခစ္ဖတ္ (coconut flakes)- ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း
၃။ အုုန္းႏိုု ့(coconut milk)- ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း
၄။ ဂံ်ဳမွဳန္ ့( all-purpose flour) - ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း
၅။ သျကား - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၆။ ဆီ (သိုု ့) ေထာပတ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၇။ ဆား - အနည္းငယ္

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ကန္စြန္းဥ ကိုုနူးအိလာသည္အထိ ေပါင္းပါ။ (သိုု ့) ျပဳတ္ပါ။
၂။ ေပါင္းထားေသာ ကန္စြန္းဥကိုု အေအးခံျပီး ေျခထားပါ။ ထိုု ့ေနာက္ပါ၀င္ေသာပစၥည္းအားလုုံးကိုု ေရာရ်္ သမေအာင္နယ္ပါ။
၃။ နယ္ျပီးလွ်င္ ျကိုုက္နွစ္သက္ရာ အရြယ္အစားအလုုံးေလးေတြလုုံးထားပါ။
၄။ ဒယ္အိုုးတခုုထဲတြင္ တခါျပဳလုုပ္လွ်င္ ဆီ(သိုု ့) ေထာပတ္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းထည့္၊ ကန္စြန္းဥအလုုံးကိုု ထည့္ျပီး အေပၚမွ ေယာင္းမျဖင့့္ ျပားသြားေအာင္လုုပ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ မ်က္နွာျပင္ ၂ ဖက္လုုံး ညိုုလာသည္အထိ မီးအပူေပးပါ။
၅။ မ်က္နွာျပင္ ၂ ဖက္လုုံးညိုုလာလွ်င္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ရ်္ အနံ ့ေမြွးေမြွး ကန္စြန္းဥမုုန္ ့ေလးကိုု သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment