ကစြန္းဥမုုန္ ့ (ube pancake)
ဒီကစြန္းဥမုုန္ ့ေလးက ထိုုင္းမုုန္ ့ဆိုုင္တခုုမွာစားဖူးတာပါ။ ထိုင္းရိုုးရာအစားအစာထဲရွာျ
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ကစြန္းဥ (purple yam or sweet potato)- ၁၅ က်ပ္သား (သိုု ့) ၉.၆ ေအာင္စ
၂။ အုုန္းသီးျခစ္ဖတ္ (coconut flakes)- ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း
၃။ အုုန္းႏိုု ့(coconut milk)- ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း
၄။ ဂံ်ဳမွဳန္ ့( all-purpose flour) - ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း
၅။ သျကား - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၆။ ဆီ (သိုု ့) ေထာပတ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၇။ ဆား - အနည္းငယ္
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ကန္စြန္းဥ ကိုုနူးအိလာသည္အထိ ေပါင္းပါ။ (သိုု ့) ျပဳတ္ပါ။
၂။ ေပါင္းထားေသာ ကန္စြန္းဥကိုု အေအးခံျပီး ေျခထားပါ။ ထိုု ့ေနာက္ပါ၀င္ေသာပစၥည္းအားလုု ံးကိုု ေရာရ်္ သမေအာင္နယ္ပါ။
၃။ နယ္ျပီးလွ်င္ ျကိုုက္နွစ္သက္ရာ အရြယ္အစားအလုုံးေလးေတြလုုံး ထားပါ။
၄။ ဒယ္အိုုးတခုုထဲတြင္ တခါျပဳလုုပ္လွ်င္ ဆီ(သိုု ့) ေထာပတ္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းထည့္၊ ကန္စြန္းဥအလုုံးကိုု ထည့္ျပီး အေပၚမွ ေယာင္းမျဖင့့္ ျပားသြားေအာင္လုုပ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ မ်က္နွာျပင္ ၂ ဖက္လုုံး ညိုုလာသည္အထိ မီးအပူေပးပါ။
၅။ မ်က္နွာျပင္ ၂ ဖက္လုုံးညိုုလာလွ်င္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ရ်္ အနံ ့ေမြွးေမြွး ကန္စြန္းဥမုုန္ ့ေလးကိုု သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။
၁။ ကစြန္းဥ (purple yam or sweet potato)- ၁၅ က်ပ္သား (သိုု ့) ၉.၆ ေအာင္စ
၂။ အုုန္းသီးျခစ္ဖတ္ (coconut flakes)- ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း
၃။ အုုန္းႏိုု ့(coconut milk)- ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း
၄။ ဂံ်ဳမွဳန္ ့( all-purpose flour) - ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း
၅။ သျကား - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၆။ ဆီ (သိုု ့) ေထာပတ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၇။ ဆား - အနည္းငယ္
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ကန္စြန္းဥ ကိုုနူးအိလာသည္အထိ ေပါင္းပါ။ (သိုု ့) ျပဳတ္ပါ။
၂။ ေပါင္းထားေသာ ကန္စြန္းဥကိုု အေအးခံျပီး ေျခထားပါ။ ထိုု ့ေနာက္ပါ၀င္ေသာပစၥည္းအားလုု
၃။ နယ္ျပီးလွ်င္ ျကိုုက္နွစ္သက္ရာ အရြယ္အစားအလုုံးေလးေတြလုုံး
၄။ ဒယ္အိုုးတခုုထဲတြင္ တခါျပဳလုုပ္လွ်င္ ဆီ(သိုု ့) ေထာပတ္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းထည့္၊ ကန္စြန္းဥအလုုံးကိုု ထည့္ျပီး အေပၚမွ ေယာင္းမျဖင့့္ ျပားသြားေအာင္လုုပ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ မ်က္နွာျပင္ ၂ ဖက္လုုံး ညိုုလာသည္အထိ မီးအပူေပးပါ။
၅။ မ်က္နွာျပင္ ၂ ဖက္လုုံးညိုုလာလွ်င္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ရ်္ အနံ ့ေမြွးေမြွး ကန္စြန္းဥမုုန္ ့ေလးကိုု သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment