ယိုုးဒယား သေဘၤာသီးေထာင္း
ယိုုးဒယား သေဘၤာသီးေထာင္းကိုု ျကိုုက္လြန္းလိုု ့သြားစားတိုုင္း ဘယ္လိုုလုုပ္လဲ စပ္စပ္စုုစုုလုုပ္ေနျကေပါ့။
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား (၁ ပြဲစာအတြက္)
၁။ ျခစ္ထားေသာ သေဘၤာသီး - တရုုတ္ထမင္းစား ပန္းကန္လုုံး ၂ လုုံးစာ
၂။ ျခစ္ထားေသာ မုုန္လာဥနီ - အနည္းငယ္
၃။ ငပိ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ
၄။ ယိုုးဒယားငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၅။ ထန္းလ်က္ခဲ - ၂ ခဲ (ထန္းလ်က္ခဲမရွိလွ်င္ ျကံသကာကိုု အသုုံးျပဳနိုုင္ပါတယ္။)
၆။ သျကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ
၇။ ပုုဇြန္ေျခာက္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၈။ ေျမပဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၉။ ငရုုတ္သီးစိမ္း - ၈ ေတာင့္
၁၀။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၅ မြွာ
၁၁။ သံပုုသီး - ၃ စိတ္ (သိုု ့) ၄ စိတ္
၁၂။ ပဲသီးေတာင့္ရွည္ - ၂ ေတာင့္
၁၃။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၁ ျခမ္း
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၁ ျခမ္းကိုု ေလးပိုုင္းပိုုင္းထားပါ။ ပဲသီးေတာင့္ကိုု ၂ လက္မအရြယ္အပိုုင္းပိုုင္းထာ းပါ။
၂။ ငရုုတ္ဆုုံျကီးျကီးတခုုထဲကိ ုု ငရုုတ္သီး၊ ျကက္သြန္ျဖဴ၊ သျကား နွင့္ ငပိတိုု ့ကိုုထည့္ရ်္ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းပါ။ ညက္ျပီဆုုိလွ်င္ ထန္းလ်က္(သိုု ့)ျကံသကာကိုုထည့္ေထာင္းပါ။ ပုုဇြန္ေျခာက္ကိုု ထည့္ရ်္ ေထာင္းပါ။
၃။ ျပီးလွ်င္ သံပုုရာသီးစိတ္မ်ားကိုုထည့္ ျပီး အရည္မ်ားထြက္ေအာင္ ငရုုတ္ျကည္ေပြ ့ျဖင့္ အတြင္းသားဖတ္ကိုု ဖိေျခလိုုက္ပါ။ (မေထာင္းရပါ။)
၄။ သံပုုရာရည္မ်ားထြက္လာျပီဆို ုမွ ျခစ္ထားေသာ သေဘၤာသီး၊ မုုန္လာဥနီကိုုထည့္ေထာင္းပါ ။ (သံပုုရာသီး အဖတ္မ်ား မပစ္ပဲေထာင္းတဲ့အထဲထည့္ထားပ ါ။) သေဘၤာသီးတိုု ့မုုန္လာဥနီတိုု ့ထည့္ျပီးျပီးဆိုုလွ်င္ လက္တဖက္က ေထာင္းေနာက္လက္တဖက္က ဟင္းခတ္တဲ့ဇြန္းျကီးျကီးကို ု ကိုုင္ျပီးငရုုတ္ဆုုံအထက္ေအ ာက္ သမေအာင္လွန္ေပးပါ။
၃။ ထိုု ့ေနာက္ ယိုုးဒယားငံျပာရည္ထည့္၊ ေျမပဲေလွာ္တိုု ့ကိုုထည့္ရ်္ သမေအာင္ထပ္ေထာင္းပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနွင့္ ပဲသီးေတာင့္ကိုုထည့္ရ်္ေထာင ္းပါ။
၄။ အေပါ့အငံျမည္းရ်္ ယိုုးဒယားသေဘၤာသီးေထာင္းကို ု သုုံးေဆာင္ႏိုုင္ပါျပီ။
၁။ ျခစ္ထားေသာ သေဘၤာသီး - တရုုတ္ထမင္းစား ပန္းကန္လုုံး ၂ လုုံးစာ
၂။ ျခစ္ထားေသာ မုုန္လာဥနီ - အနည္းငယ္
၃။ ငပိ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ
၄။ ယိုုးဒယားငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၅။ ထန္းလ်က္ခဲ - ၂ ခဲ (ထန္းလ်က္ခဲမရွိလွ်င္ ျကံသကာကိုု အသုုံးျပဳနိုုင္ပါတယ္။)
၆။ သျကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ
၇။ ပုုဇြန္ေျခာက္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၈။ ေျမပဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၉။ ငရုုတ္သီးစိမ္း - ၈ ေတာင့္
၁၀။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၅ မြွာ
၁၁။ သံပုုသီး - ၃ စိတ္ (သိုု ့) ၄ စိတ္
၁၂။ ပဲသီးေတာင့္ရွည္ - ၂ ေတာင့္
၁၃။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၁ ျခမ္း
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၁ ျခမ္းကိုု ေလးပိုုင္းပိုုင္းထားပါ။ ပဲသီးေတာင့္ကိုု ၂ လက္မအရြယ္အပိုုင္းပိုုင္းထာ
၂။ ငရုုတ္ဆုုံျကီးျကီးတခုုထဲကိ
၃။ ျပီးလွ်င္ သံပုုရာသီးစိတ္မ်ားကိုုထည့္
၄။ သံပုုရာရည္မ်ားထြက္လာျပီဆို
၃။ ထိုု ့ေနာက္ ယိုုးဒယားငံျပာရည္ထည့္၊ ေျမပဲေလွာ္တိုု ့ကိုုထည့္ရ်္ သမေအာင္ထပ္ေထာင္းပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနွင့္ ပဲသီးေတာင့္ကိုုထည့္ရ်္ေထာင
၄။ အေပါ့အငံျမည္းရ်္ ယိုုးဒယားသေဘၤာသီးေထာင္းကို
No comments:
Post a Comment