ယိုုးဒယား ျကက္ဥေပါင္း
ယိုုးဒယား ျကက္ဥေပါင္းနည္းေလးေမးထားလိ
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ျကက္ဥ - ၃ လုုံး
၂။ ျကိုုက္နွစ္သက္ရာ ေတာက္ေတာက္ဆင္းထားေသာ အသား - ၅ က်ပ္သား
၃။ ျကက္သြန္နီ - ၁ ဥ (ဥအေသး)
၄။ ျကက္သြန္ျမိတ္ - ၁ ပင္ (အစိမ္းေရာင္အပိုုင္းပဲယူပါ
၅။ ငရုုတ္သီးဆီခ်က္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ
၆။ သံပုုရာသီး - တစိတ္
၇။ ယိုုးဒယား ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၈။ ျကက္သားမွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၉။ ေရ - ထမင္းစားဇြန္း ၁၀ ဇြန္း
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ျကက္သြန္နီကိုု အတုံးအေသးေလးေတြတုုံးထားပါ။
၂။ ေပါင္းမည့္ ပန္းကန္ထဲတြင္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ားအားလုုံး
၃။ အနံ ့ေမြွးေမြွးနဲ ့စားလိုု ့ေကာင္းတဲ ့ျကက္ဥေပါင္းကိုု သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment