Monday, March 6, 2017


ယိုုးဒယား ျကက္ဥေပါင္း


ယိုုးဒယား ျကက္ဥေပါင္းနည္းေလးေမးထားလိုု ့ေရးေပးလိုုက္တယ္ေနာ္။ ယိုုးဒယား ျကက္ဥေပါင္းက အျခားျကက္ဥေပါင္းနဲ ့မတူတာက ပိုုနူးညံ့ပါတယ္။ သူက ျကက္ဥေပါင္းမည့္ထဲကိုု ေရမ်ားမ်ားထည့္ေပါင္းေတာ့ ခါတိုုင္းျကက္ဥေပါင္းေတြလိုုမ်ိဳး မဟုုတ္ပဲ တုုံတုုံေလးနဲ ့စားလိုု ့လဲေကာင္းပါတယ္။ ျကက္ဥေပါင္းမွာ အသား နွင့္ ျကက္သြန္ကိုုထည့္ထားပါတယ္။ မျကိုုက္ရင္ ျကက္ဥပဲသတ္သတ္ကိုု ဒီနည္းနဲ ့ေပါင္းလဲရပါတယ္။ လုုပ္စားျကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ျကက္ဥ - ၃ လုုံး
၂။ ျကိုုက္နွစ္သက္ရာ ေတာက္ေတာက္ဆင္းထားေသာ အသား - ၅ က်ပ္သား
၃။ ျကက္သြန္နီ - ၁ ဥ (ဥအေသး)
၄။ ျကက္သြန္ျမိတ္ - ၁ ပင္ (အစိမ္းေရာင္အပိုုင္းပဲယူပါ။)
၅။ ငရုုတ္သီးဆီခ်က္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ
၆။ သံပုုရာသီး - တစိတ္
၇။ ယိုုးဒယား ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၈။ ျကက္သားမွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၉။ ေရ - ထမင္းစားဇြန္း ၁၀ ဇြန္း
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ျကက္သြန္နီကိုု အတုံးအေသးေလးေတြတုုံးထားပါ။ ျကက္သြန္ျမိတ္ကိုု ပါးပါးလွီးထားပါ။ ျကက္ဥကိုုခေလာက္ထားပါ။ 
၂။ ေပါင္းမည့္ ပန္းကန္ထဲတြင္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ားအားလုုံးကိုုထည့္ရ်္ သမေအာင္လုုပ္ပါ။ ထိုု ့ေနာက္ နာရီ ၀က္ခန္ ့ေပါင္းပါ။
၃။ အနံ ့ေမြွးေမြွးနဲ ့စားလိုု ့ေကာင္းတဲ ့ျကက္ဥေပါင္းကိုု သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment