Sunday, March 5, 2017


ေတာင္ေအာ္ရြက္သုုပ္ 


ေတာင္ေအာ္ရြက္ကိုု ေဟာ့ေပါ့ထဲထည့္စားရင္ေကာင္းသလိုု သုုပ္စားရင္လဲ အရမ္းစားေကာင္းပါတယ္။ အိစံတိုု ့အိမ္မွာေတာ့ ခဏခဏသုုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။ တခါတေလက်ရင္ ျကက္သြန္နီ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္သုုပ္ျပီး တခါတေလက် အရြက္ခ်ည္းသတ္သတ္သုုပ္ပါတယ္။ ၂မ်ိဳးလုုံးကေတာ့ စားေကာင္းပါတယ္။ လုုပ္နည္းကလဲလြယ္တာမိုု ့သုုပ္စားျကည့္ရေအာင္ေနာ္။ 

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ေတာင္ေအာ္ရြက္ - လက္ ၂ဆုုပ္စာ ၁ စည္း
၂။ ျကက္သြန္နီ - ၁ ျခမ္း
၃။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၁ ျခမ္း
၄။ ေျမပဲေထာင္း - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၅။ ျမန္မာငံျပာရည္ (သိုု ့) ယိုုးဒယား ငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း (သိုု ့) ၃ ဇြန္း
၆။ သျကား (သိုု ့) အခ်ိဳမွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၇။ သံပုုရာသီး - ၁ ျခမ္း
(ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml ၊ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml )

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ေတာင္ေအာ္ရြက္ကိုု မာေသာအရိုုးပိုုင္းမ်ားကိုုဖယ္ရ်္ ေရေဆးသန္ ့စင္ထားပါ။ ျကက္သြန္နီ နွင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုု ပါးပါးလွီးထားပါ။
၂။ ေရေႏြးအိုုးတည္ရ်္ ပြက္လာလွ်င္ ေတာင္ေအာ္ရြက္မ်ားကိုုထည့္ရ်္ ၁ မိနစ္ထားပါ။ ထိုု ့ေနာက္ ေရေႏြးအိုုးမွ အရြကမ်ားကိုု ျပန္ဆယ္ျပီး ေရေအးျဖင့္ ျပန္ေဆးပါ။ ျပီးလွွ်င္ ေရစစ္ထားပါ။
၃။ ဇလုုံတခုုထဲကိုု ေရစစ္ထားေသာ ေတာင္ေအာ္ရြက္မ်ားကိုုထည့္၊ ပါးပါးလွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ျကက္သြန္နီ၊ ေျမပဲေထာင္း၊ ျမန္မာငံျပာရည္ (သိုု ့) ယိုုးဒယားငံျပာရည္၊ သျကား(သိုု ့) အခ်ိဳမွဳန္ ့၊ သံပုုရာရည္တိုု ့ျဖင့္ သုုပ္ပါ။ အလြန္စားလိုု ့ေကာင္းတဲ ့ေတာင္ေအာ္ရြက္သုုပ္ကိုု သုုံးေဆာင္ႏိုုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment