Monday, March 6, 2017



ငါးပဲငပိေပါင္း


ငါးပဲငပိေပါင္းကေတာ့ စားေကာင္းတဲ့ ဟင္းတခြက္ပါပဲ။ လုုပ္နည္းလဲလြယ္ကူပါတယ္။ ျကိုုက္နွစ္သက္ရာငါးကိုု အသုုံးျပဳနိုုင္ပါတယ္။ ျကီးတဲ့ငါးကိုု ဆိုုရင္ အပိုုင္းလိုုက္ ခုုတ္ျပီးမွေပါင္းတာေကာင္းပါတယ္။ ငါးကေသးရင္ေတာ့ အေကာင္လိုုက္ေပါ့ေနာ္။ လုုပ္စားျကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ျကိုုက္နွစ္သက္ရာငါး - ၃၀ သား (သိုု ့) ၁ ေပါင္ ၃.၂ ေအာင္စ
၂။ ပဲငပိအခ်ိဳ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၃။ သျကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၄။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၁ လုုံး
၅။ ျကက္သြန္နီ - ၁ လုုံး
၆။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၈ ပုုံတပုုံ
၇။ ငရုုတ္သီးစိမ္း - ၅ ေတာင့္
၈။ ဂ်င္း - လက္တဆစ္
၉။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၃ မွြာ
၁၀။ ေျကာ္ရန္ဆီ
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ငါးကိုု သန္ ့စင္ျပီး ဆားနွင့္ နယ္ရ်္ ဆီပူပူမွာထည့္ရ်္ ျကြပ္ေအာင္ေျကာ္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ။ ဂ်င္းကိုု အေခ်ာင္းေလးေတြလွီးထားပါ။ ျကက္သြန္ျဖဴကိုု ေတာက္ေတာက္ဆင္းထားပါ။ ျကက္သြန္နီနွင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုု အကြင္းလိုုက္ထူထူလွီးထားပါ။
၂။ ဒယ္အိုုးတခုုထဲတြင္ ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းကိုု ထည့္ အပူေပးပါ။ ဆီပူလာလွ်င္ ဂ်င္း နွင့္ ျကက္သြန္ျဖဴကိုု ထည့္၊ ပဲငပိအခ်ိဳကိုုထည့္ရ်္ဆီသတ္ပါ။ ေမြွးလာလွ်င္ ေျကာ္ထားေသာ ငါးကိုု ျပန္ထည့္၊ ေရထည့္ပါ။ သျကား၊ ငရုုတ္သီးစိမ္းထည့္ပါ။
၃။ အနွစ္ပြက္လာလွ်င္ ျကက္သြန္နီနွင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အကြင္းမ်ားထည့္ရ်္အုုပ္ထားပါ။ အေပါ့အငံျမည္းရ်္ ေပါ့ေနလွ်င္ ပဲငံျပာရည္ထည့္ျပီး မီးဖုုိေပၚမွခ်ရ်္သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment