Sunday, March 5, 2017

ဖိလစ္ပိုုင္ ၀က္သားျပား ခ်ိဳခ်ိဳ (pork tocino)


ဖိလစ္ပိုုင္ ၀က္သားျပားကေတာ့ လူျကိုုက္မ်ားျပီး နာမည္ျကီးပါတယ္။ ဖိလစ္ပိုုင္လူမ်ိဳးေတြကေတာ့ မနက္စာကိုု ၀က္သားျပား ဆီခ်က္ထမင္းနွင့္ ျကက္ဥေျကာ္တိုု ့နဲ ့စားျကပါတယ္။ ေန ့လည္စာအေနနဲ ့လဲဒီ၀က္သားျပားကိုုစားပါတယ္။ ၀က္သားျပားရဲ ့အရသာက ခ်ိဳလိုု ့၀က္အူေခ်ာင္းအရသာနဲ ့ေတာ္ေတာ္တူပါတယ္။ ကေလးေကာ လူျကိီးပါျကိုုက္ႏွစ္သက္ေစမည့္အရသာမ်ိဳးပါ။ လုုပ္စားျကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ၀က္သား - ၅၀ သား (သိုု ့) ၂ ေပါင္
၂။ ဆား - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
၃။ သျကားအညိုု - ထမင္းစားဇြန္း ၁၀ ဇြန္း
၄။ ပဲငံျပာရည္အက်ဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၅။ ရွာလကာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၆။ နာနတ္သီးေဖ်ာ္ရည္ (သိုု့) ပန္းသီးေဖ်ာ္ရည္ (သိုု ့) သစ္ေတာ္သီးေဖ်ာ္ရည္ (သိုု ့) pepsi (သိုု ့) ကိုုကာကိုုလာ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၇။ ငရုုတ္ေကာင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၈။ စားေသာဆိုုးေဆး အနီေရာင္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ စက္
၉။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၃ မြွာ
(ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml ၊ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml )

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ၀က္သားကိုု မထူမပါလွီးျပီး ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ားကိုုထည့္ရ်္ နယ္ပါ။ ျကက္သြန္ျဖဴကိုုေတာက္ေတာက္စဥ္းထားပါ။
၂။ ထိုု ့ေနာက္ ေလလုုံေအာင္အုုပ္ရ်္ ေရခဲေသတတၱာထဲတြင္ အနည္းဆုုံး ၂ ရက္မွ အမ်ားဆုုံး ၅ ရက္ထိထားျပီး နွပ္ထားပါ။
၃။ ၀က္သားျပားမ်ားကိုု ခ်က္မည္ဆိုုလွ်င္ ဒယ္အိုုးထဲကိုု နွပ္ထားေသာ အသားမ်ားထည့္ ေရကိုု အသားမ်ားရဲ ့တ၀က္ျမဳပ္ေအာင္ထည့္ရ်္ တည္ပါ။ အရည္မ်ားခမ္းခါနီးတြင္ ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းေလာက္ထည့္ျပီး ေရခမ္းသည္အထိအသားျပားမ်ားကိုု ခ်က္ပါ။ ထိုု ့ေနာက္မီးဖိုုေပၚမွခ်ပါ။
၄။ ဖိလစ္ပိုုင္ ဝက္သားျပားခ်ိဳခ်ိဳ ကိုုထမင္းပူပူေလးျဖင့္ သုုံးေဆာင္ႏိုုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment