အသားအစုုံလုုံးေျကာ္
အိစံတိုု ့အိမ္ကလူေတြကလဲ အေျကာ္အေလွာ္သိပ္ျကိုုက္ျကတ
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ျကက္သား - ၅ က်ပ္သား
၂။ ၀က္သား - ၅ က်ပ္သား
၃။ အမဲသား - ၅ က်ပ္သား
၄။ ေခါင္းမပါ အခြံခြာထားေသာ ပုုဇြန္ - ၅ က်ပ္သား
၅။ ငါးဖယ္ - ၅ က်ပ္သား
၆။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၃ မွြာ
၇။ ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၈။ ပဲငံျပာရည္အက်ဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၉။ သျကား (သိုု ့) ဟင္းခ်ိဳမွဳန္ ့ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၁၀။ ေျကာ္ရန္ဆီ
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ပါ၀င္ေသာအသားမ်ားနွင့္ ျကက္သြန္ျဖဴကိုု ေတာက္ေတာက္ဆင္းပါ။ ျပီးလွ်င္ ငံျပာရည္၊ ပဲငံျပာရည္အက်ဲ၊ သျကား(သိုု ့) ဟင္းခ်ိဳမွဳန္ ့တိုု ့ျဖင့္ အသားမ်ားကိုု သမသြားေအာင္နယ္ပါ။
၂။ ျပီးလွ်င္ ဆီပူပူထဲမွာ အသားမ်ားကိုုလုုံးရ်္ ေရြွ၀ါေရာင္သန္းလာသည္အထိေျက ာ္ပါ။
၃။ ေရြွ၀ါေရာင္သန္းလာေသာ အသားလုုံးမ်ားကိုု ဆီစစ္ရ်္ ျကိုုက္နွစ္သက္ရာ ေဆာ့ျဖင့္သုုံးေဆာင္နိုုင္ပ ါျပီ။
၁။ ျကက္သား - ၅ က်ပ္သား
၂။ ၀က္သား - ၅ က်ပ္သား
၃။ အမဲသား - ၅ က်ပ္သား
၄။ ေခါင္းမပါ အခြံခြာထားေသာ ပုုဇြန္ - ၅ က်ပ္သား
၅။ ငါးဖယ္ - ၅ က်ပ္သား
၆။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၃ မွြာ
၇။ ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၈။ ပဲငံျပာရည္အက်ဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၉။ သျကား (သိုု ့) ဟင္းခ်ိဳမွဳန္ ့ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၁၀။ ေျကာ္ရန္ဆီ
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ပါ၀င္ေသာအသားမ်ားနွင့္ ျကက္သြန္ျဖဴကိုု ေတာက္ေတာက္ဆင္းပါ။ ျပီးလွ်င္ ငံျပာရည္၊ ပဲငံျပာရည္အက်ဲ၊ သျကား(သိုု ့) ဟင္းခ်ိဳမွဳန္ ့တိုု ့ျဖင့္ အသားမ်ားကိုု သမသြားေအာင္နယ္ပါ။
၂။ ျပီးလွ်င္ ဆီပူပူထဲမွာ အသားမ်ားကိုုလုုံးရ်္ ေရြွ၀ါေရာင္သန္းလာသည္အထိေျက
၃။ ေရြွ၀ါေရာင္သန္းလာေသာ အသားလုုံးမ်ားကိုု ဆီစစ္ရ်္ ျကိုုက္နွစ္သက္ရာ ေဆာ့ျဖင့္သုုံးေဆာင္နိုုင္ပ
No comments:
Post a Comment