မုုန္ညွင္းေစာ
မုုန္ညွင္းေစာကေတာ့ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ခ်ိဳခ်ိဳေလးနဲ ့အရမ္းေသာက္လိုု ့ေကာင္းတဲ့ဟင္းရည္တမ်ိဳးပါပ
၁။ မုုန္ညွင္း - ၁ စီး
၂။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၂ မြွာ
၃။ ဂ်င္း - အနည္းငယ္
၄။ ျကက္သြန္နီ - ၁ လုုံး
၅။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၁ လုုံး
၆။ ထန္းလ်က္ခဲ - ၂ ခဲ
၇။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၈။ မန္က်ည္းမွည့္ရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ (သိုု ့) ၂ ဇြန္း
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ မုုန္ညွင္းကိုု ေရေဆး သန္ ့စင္ထားပါ။
၂။ ဂ်င္း၊ ျကက္သြန္ျဖဴကိုု ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားပါ။ ျကက္သြန္နီ နွင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုု ပါးပါးလွီးထားပါ။
၃။ အိုုးတလုုံးထဲတြင္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ားအားလုုံး
၄။ ခ်ိဳခ်ဳိခ်ဥ္ခ်ဥ္နွင့္ ေသာက္လိုု ့ေကာင္းတဲ့ မုုန္ညွင္းေစာကိုု ထမင္းပူပူေလးျဖင့္ သုုံးေဆာင္နုုိင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment