Monday, March 6, 2017



မုုန္ညွင္းေစာ


မုုန္ညွင္းေစာကေတာ့ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ခ်ိဳခ်ိဳေလးနဲ ့အရမ္းေသာက္လိုု ့ေကာင္းတဲ့ဟင္းရည္တမ်ိဳးပါပဲ။ အခ်ဥ္အတြက္ကိုု တခ်ိဳ ့ကမက္လင္ေခါက္နဲ ့ခ်ဥ္ျကတယ္။တခ်ိဳ ့ကမန္က်ည္းမွည့္ရည္နဲ ့ခ်ဥ္ပါတယ္။ ျကိုုက္နွစ္သက္ရာကိုုအသုုံးျပဳနိုုင္ပါတယ္။ လုုပ္ရတာ အလြန္လြယ္ကူျပီး ေသာက္လိုု ့ေကာင္းတဲ ့မုုန္ညွင္းေစာကိုု လုုပ္ျကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ မုုန္ညွင္း - ၁ စီး
၂။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၂ မြွာ
၃။ ဂ်င္း - အနည္းငယ္
၄။ ျကက္သြန္နီ - ၁ လုုံး
၅။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၁ လုုံး
၆။ ထန္းလ်က္ခဲ - ၂ ခဲ
၇။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၈။ မန္က်ည္းမွည့္ရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ (သိုု ့) ၂ ဇြန္း
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ မုုန္ညွင္းကိုု ေရေဆး သန္ ့စင္ထားပါ။
၂။ ဂ်င္း၊ ျကက္သြန္ျဖဴကိုု ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားပါ။ ျကက္သြန္နီ နွင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုု ပါးပါးလွီးထားပါ။
၃။ အိုုးတလုုံးထဲတြင္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ားအားလုုံးထည့္ ေရမ်ားမ်ားထည့္ျပီး မုုန္ညွင္းရြက္မ်ား နူးအိလာသည္အထိတည္ပါ။ မုုန္ညွင္းရြက္မ်ားနူးအိလာလွ်င္ အေပါ့အငံ အခ်ဥ္တိုု ့ကိုုျမည္းရ်္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ပါ။
၄။ ခ်ိဳခ်ဳိခ်ဥ္ခ်ဥ္နွင့္ ေသာက္လိုု ့ေကာင္းတဲ့ မုုန္ညွင္းေစာကိုု ထမင္းပူပူေလးျဖင့္ သုုံးေဆာင္နုုိင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment