Monday, March 6, 2017



ကေလးျဖည့္စြက္စာ - ၁ 


အိစံ အိမ္မွာ အိစံကေလးကိုု ေကြ်းတဲ့ ျဖည့္စြက္စာလုုပ္နည္းေလးေတြကိုုေရးေပးမယ္ေနာ္။ ကေလးေတြအတြက္ ျဖည့္စြက္စာလုုပ္ရင္ ဆားတိုု ့သျကားတိုု ့အေမြွးအျကိုုင္တိုု ့ဘာမွမထည့္ပါနဲ့ ။ သဘာ၀အတိုုင္းရတဲ့ အခ်ိဳဓါတ္ကိုုပဲေကြ်းသင့္ပါတယ္။ ေနာက္တခုုအျကံေပးခ်င္တာကေတာ့ တခ်ိဳ ့ေတြက ကေလးအတြက္ျဖည့္စြက္စာကိုု အေမရိကားတိုု ့စင္ကာပူတိုု ့အျခားနိုုင္ငံကေနလာတဲ့ ပုုလင္းေလးေတြ ဗူးေလးေတြကိုုမွာေကြ်းျကတယ္။ မိဘဆိုုေတာ့ သားသမီးကိုု သူတိုု ့သာမစားခ်င္မစားမယ္ ေကာင္းတာေကြ်းခ်င္တာေပါ့ေနာ္။ တကယ္က အိမ္မွာ ခ်က္ေကြ်းတာ အေကာင္းဆုုံးပါ။ အိစံရဲ ့ကေလး ျပတဲ့ဆရာ၀န္က ေသခ်ာေရးေပးပါတယ္။ အိမ္မွာခ်က္ေကြ်းတဲ့ အစာက အေကာင္းဆုုံးဆိုုျပီး ေျပာပါတယ္။ ပိုုက္ဆံကုုန္သက္သာျပီး လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေလးေကြ်းလိုု ့ရလိုု ့ပါ။ အရမ္းအလုုပ္ရွဳပ္ေနလိုု ့ခ်က္ဖိုု ့အခ်ိန္မရွိရင္ေတာ့ တမ်ိဳးေပါ့ေနာ္။
အခုုျဖည့္စြက္စာမွာ ပါတာကေတာ့ ဆန္၊ ပဲနီေလး၊ မုုန္လာဥနီတိုု ့ပါ။ ဆန္ကေနျပီး ကစီဓါတ္အမ်ားဆုုံး ပါတယ္။ ပဲကေနျပီး ပရိုုတင္းဓါတ္ပါတယ္။ မုုန္လာဥနီကေနျပီး အမွ်င္ဓါတ္ (fiber) နွင့္ မ်က္စိအားေကာင္းေစတဲ့ ဗင္တာမင္ ေအတိုု ့ပါပါတယ္။ ကေလးေတြအတြက္သင့္ေလွ်ာ္ျပီး ပဲနီေလးေျကာင့္ေမြွးေမြွးေလးရယ္၊ မုုန္လာဥနီေျကာင့္မိုု ့အနည္းငယ္ခ်ိဳတဲ့ အရသာေလးရယ္ေျကာင့္ သူတိုု ့ေလးေတြအတြက္ စားလိုု ့ေကာင္းေစမွာပါ။ ခ်က္ေကြ်းျကည့္ရေအာင္ေနာ္။ 



ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား (တရက္စာ ၂ နွပ္စာအတြက္)
၁။ ဆန္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၂။ ပဲနီေလး - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၃။ မုုန္လာဥနီ - အေသး ၁ ဥ

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ဆန္နွင့္ပဲနီေလးကိုု ေရေဆးျပီး အိုုးတခုုထဲမွာ ႏူးလာသည္အထိျပဳထားပါ။ (အနည္းဆုုံး နာရီ၀က္၊ တနာရီေလာက္တည္ရပါတယ္။) ေရကိုုလိုုသလိုုထပ္ထပ္ျဖည့္ေပးပါ။
၂။ ပဲနီေလးနွင့္ဆန္ နူးအိလာလွ်င္ မုုန္လာဥနီကိုု ျခစ္နွင့္ ျခစ္ျပီး အိုုးထဲကိုုထည့္ျပီး ေရခမ္းခါနီးအထိတည္ပါ။ ထိုု ့ေနာက္ အေအးခံထားပါ။
၃။ မပူမေအးအေနအထားမွာ ျကိတ္စက္ထဲကိုုထည့္ျကိတ္ပါ။
၄။ ကေလးေတြအတြက္ ျဖည့္စြက္စာေမြွးေမြွးေလးကိုု ေကြ်းနိုုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment