Monday, March 6, 2017

မိုုင္လိုုေပါင္မုုန္ ့(Milo Bread)


အခုုေပါင္မုုန္ ့နည္းေလးကေတာ့ ပိုုျပီး ပြပြအိအိေလးျဖစ္ေစတဲ့ နည္းေလးပါ။ မိုုင္လိုုေလးထည့္ထားေတာ့ ေပါင္မုုန့္ အနံ ့ေလးကိုု ပိုုေမြွးေစပါတယ္။ မိုုင္လိုုမပါပဲနဲ ့လဲ ျပဳလုုပ္ႏိုုင္သလိုု မိုုင္လိုု အစား အိုုဗာတင္းကိုု လဲအသုုံးျပဳနိုုင္ပါတယ္။ လုုပ္စားျကည့္ရေအာင္ေနာ္။


ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ဂ်ံဳ (all- purpose flour) - ၃ ခြက္
၂။ မိုုင္လိုု (milo) - ထမင္းစားဇြန္း ၅ ဇြန္း
၃။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံ သုုံးပုုံ
၄။ ေထာပတ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၅။ သျကား - ထမင္းစားဇြန္း ၅ ဇြန္း
၆။ yeast (ေပါင္မုုန္ ့ပြေဆး) - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္းခြဲ
၇။ ေရေႏြး - ၁ ခြက္
၈။ ျကက္ဥ - ၁ လုုံး
(၁ ခြက္ = 240ml = ၇ိုုး၇ိုုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ ခြက္ = ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း)
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ေရေႏြး ၁ ခြက္ထဲကိုု သျကား ႏွင့္ မိုုင္လိုုကိုု ထည့္ရ်္ အရည္ေပ်ာ္ေအာင္ေဖ်ာ္ပါ။ ထိုု ့ေနာက္ yeast ကိုုထည့္ရ်္ သမေအာင္ေမြွျပီးလွ်င္Comment ပုုံမွာ ျပထားသည့္အတိုုင္း အျမွဳပ္မ်ား ထလာသည္အထိ ထားပါ။ ( မိနစ္ ၃၀ ခန္ ့)
၂။ ေဖ်ာ္ထားေသာ ေရထဲကိုု ဆား၊ ခေလာက္ထားေသာျကက္ဥ ႏွင့္ ဆီတိုု ့ကိုုထည့္ရ်္ သမေအာင္ေမြွပါ။ ထို ့ေနာက္ ဂ်ံဳကိုု ေလးခါခြဲထည့္ျပီး သမေအာင္လုုပ္ပါ။ ဂ်ံဳ လုုံးေခ်ာေမြ ့လာသည္အထိ နယ္ပါ။ ထိုု ့ေနာက္ လက္ဖေနာင့္ျဖင့္ ဖိျပီး ၁၀ မိနစ္ခန္ ့ဂ်ံဳနယ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ဂ်ံဳလုုံးကိုု ဇလုုံတခုုထဲထည့္ရ်္ အေပၚမွ ေရစြတ္ထားေသာ အ၀တ္ကိုု အုုပ္ျပီး ၁ နာရီခန္ ့ထားပါ။ (ဂ်ံဳလုုံး ၂ ဆေလာက္ ပြလာပါလိမ့္မည္။)
၃။ ပြလာေသာ ဂ်ံဳလုုံးကိုု cutting board ေပၚတင္ရ်္ လက္ဖေနာင့္ျဖင့္ ၅ မိနစ္ခန္ ့ဂ်ံဳနယ္ပါ။ (ဂ်ံဳမ်ားကပ္မေနေအာင္ cutting board ေပၚတြင္ ဂ်ံဳမွဳန္ ့မ်ားျဖဴးထားပါ။ )
၄။ ေပါင္မုုန္ ့ဖုုတ္မည့္ ခြက္ကိုု ဆီသုုတ္ထားပါ။နယ္ထားေသာ ဂ်ံဳလုုံးကိုု မုုန္ ့ဖုုတ္မည့္ခြက္ထဲထည့္ပါ။ ေနာက္ထပ္ မိနစ္ ၃၀ ခန္ ့ေပါင္မုုန္ ့ခြက္ထဲတြင္ထားပါ။ ထိုု ့ေနာက္ ေပါင္မုုန္ ့အေပၚကိုု ဆီသုုတ္ရ်္ 350'F (180'C) မွာ အပူေပးထားေသာ oven ထဲတြင္ မိနစ္ ၃၀ ခန္ ့ထည့္ဖုုတ္ပါ။
၅။ ေပါင္မုုန္ ့ဖုုတ္ျပီးျပီးခ်င္း ေပါင္မုုန္ ့ခြက္ အေပၚကိုု Aluminium Foilျဖင့္ ၁ နာရီခန္ ့လုုံေနေအာင္ အုုပ္ထားပါ။ (အေပၚပိုုင္းေပါင္မုုန္ ့အသားအိသြားေအာင္လိုု ့ပါ။) Aluminium Foil မရွိလွ်င္ တဘတ္ အေသးျဖင့္ အုုပ္ပါ။ ထိုု ့ေနာက္ ေပါင္မုုန္ ့ပူပူအိအိေလးကိုု သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment