Sunday, March 5, 2017

ဝက္သားမန္က်ည္းရြက္စပ္ခ်က္ (ျကက္သားျဖင့္လဲခ်က္ႏိုုင္ပါတယ္။)


အိစံတိုု ့အိမ္မွာ ခ်က္ေနက် ဟင္းထဲက တမ်ိဳးပါပဲ။ မန္က်ည္းရြက္စပ္ခ်က္ ခ်က္တဲ့ေန ့ဆိုုရင္ ထမင္းအမ်ားျကီးစားျပီပဲ။ စားလိုု ့အလြန္ေကာင္းတာကိုုး။ ဟင္းရဲ ့မန္က်ည္းရြက္အႏွစ္ေလးနဲ့နယ္စားရင္ စားလိုု ့ေကာင္းမွေကာင္းပဲ။ ၀က္သားကိုုလုုံးခ်က္ခ်က္တာမိုု ့ခ်က္နည္းကလဲလြယ္ကူပါတယ္။ ခ်က္စားျကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ၀က္သား - ၂၅ က်ပ္သား (သိုု ့) ၁ ေပါင္
၂။ မန္က်ည္းရြက္ - ၅ က်ပ္သား (ျပည္ပမွာေနလွ်င္ ဖန္ပုုလင္းနဲ ့လာတဲ ့မန္က်ည္းရြက္ တပုုလင္းကိုု အသုုံးျပဳႏိုုင္ပါတယ္။)
၃။ ျမန္မာငံျပာရည္ (သိုု ့) ယိုုးဒယားငံျပာရည္- ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း (သိုု ့) ၃ ဇြန္း
၄။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၅။ သျကား (သိုု ့) အခ်ိဳမွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၆။ ဆႏြင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ
၇။ အေရာင္တင္မွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
၈။ ငရုုတ္သီးမွုုန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၉။ ျကက္သြန္နီ - ၁ လုုံး
၁၀။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၁ လုုံး
၁၁။ ဂ်င္း - အနည္းငယ္
၁၂။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၃ မွြာ
(ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ၀က္သားကိုု ျကိုုက္နွစ္သက္ရာအရြယ္တုုံးရ်္ သန္ ့စင္ထားပါ။ ျကက္သြန္နီႏွင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုုပါးပါးလွီးထားပါ။ ျကက္သြန္ျဖဴ နွင့္ ဂ်င္းကိုု ညက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ။ မန္က်ည္းရြက္မ်ားကိုုလဲ သန္ ့စင္ထားပါ။
၂။ ခ်က္မည့္အိုုးထဲကိုု ၀က္သား၊ ပါးပါးလွီးထားေသာ ျကက္သြန္နီ၊ ခ၇မ္းခ်ဥ္သီး၊ ေထာင္းထားေသာ ျကက္သြန္ျဖဴ နွင့္ဂ်င္းထည့္၊ အေရာင္တင္မွုုန့္၊ ဆႏြင္း၊ ျမန္မာငံျပာရည္ (သိုု ့) ယိုုးဒယားငံျပာရည္၊ သျကား (သိုု ့) အခ်ိဳမွဳန္ ့၊ ငရုုတ္သီးမွဳန္ ့၊ ဆီ တိုု ့ကိုုထည့္ရ်္ နယ္ပါ။
၃။ ထိုု ့ေနာက္ မီးဖိုုေပၚတင္ရ်္ လုုံးပါ။ ေရကိုု ၀က္သားျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ၀က္သား နူးခါနီးအထိတည္ပါ။
၄။ အသားႏူးခါနီးတြင္ သန္ ့စင္ထားေသာ မန္က်ည္းရြက္မ်ားကိုုထည့္ပါ။ မန္က်ည္းရြက္မ်ား ႏြမ္းလွ်င္ အေပါ့အငံျမည္းရ်္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ပါ။
၅။ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္နွင့္ ထမင္းအလြန္ျမိန္ေစတဲ့ ၀က္သားမန္က်ည္းရြက္စပ္ခ်က္ကိုုသုုံးေဆာင္ႏိုုင္ပါျပီရွင္။

No comments:

Post a Comment