Monday, March 6, 2017




အုုန္းထမင္း နွင့္ ျကက္သားဒိန္ခ်ဥ္နွပ္ (၄ပြဲ - ၅ပြဲစာအတြက္)


အုုန္းထမင္းခ်က္နည္းေမးထားတဲ့သူေတြအတြက္ေကာ အျခားသူငယ္ခ်င္းေတြအတြက္ပါေရးေပးလိုုက္ပါတယ္။
အုုန္းထမင္းခ်က္ရာမွာ ျကက္သြန္နီေျကာ္ေလးထည့္ခ်က္ရင္ ပိုုေမြွးျပီး အရမ္းကိုုစားလိုု ့ေကာင္းပါတယ္။ သူနဲ ့တြဲစားဖိုု ့အတြက္ ျကက္သားဒိန္ခ်ဥ္နွပ္ေလးကိုုပါေရးေပးလိုုက္တယ္ေနာ္။ ခ်က္စားျကည့္ေနာ္။


ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား (အုုန္းထမင္း)
၁။ ဆန္ - ထမင္းေပါင္းအိုုးမွာပါေသာ ဆန္ခ်ိန္ေသာ ခြက္ျဖင့္ ၃ ခြက္
၂။ အုုန္းႏိုု ့- ၄၀၀ ml
၃။ ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုုးမွာပါေသာ ဆန္ခ်ိန္ေသာခြက္ျဖင့္ ၂ ခြက္
၄။ ျကက္သြန္နီ - အေသး ၄ လုုံး
၅။ ျကက္သြန္နီေျကာ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၆။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၇။ သျကား - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၈။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ျကက္သြန္နီဥကိုု အခြံခြာထားပါ။
၂။ ဆန္ကိုုထမင္းေပါင္းအိုုးထဲထည့္ ေရေဆးျပီး အုုန္းႏိုု ့၊ေရ၊ဆား၊သျကား၊ဆီတိုု ့ကိုုထည့္ျပီး သမသြားေအာင္ေမြွပါ။ထိုု ့ေနာက္ ျကက္သြန္နီ နွင့္ ျကက္သြန္နီေျကာ္တိုု ့ကိုု ထည့္ျပီးထမင္းခ်က္သလိုု ခ်က္ပါ။ က်က္သြားလွ်င္ အနည္းဆုုံး ၁၅ မိနစ္ေလာက္နွပ္ထားပါ။
၃။ အုုန္းထမင္းေမြွးေမြွးေလးကိုု သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား (ျကက္သားဒိန္ခ်ဥ္နွပ္)
၁။ ျကက္သား - ၅၀ သား (သုုိ ့) ၂ ေပါင္
၂။ ဒိန္ခ်ဥ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၃။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံ ၃ ပုုံ
၄။ သျကား (သိုု ့) အခ်ိဳမွုုန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
၅။ ကရေ၀းရြက္ - ၃ ရြက္
၆။ သစ္ဂ်ပိုုးေခါက္ - ၁ ခုု
၇။ ဆႏြင္းမွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၈။ အေရာင္တင္မွုုန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၉။ ငရုုတ္သီးမွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၁၀။ ျကက္သြန္နီ - ၃ လုုံး
၁၁။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၆ ဇြန္း

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ျကက္သားကိုု ဒိန္ခ်ဥ္၊ ဆား၊ သျကား(သိုု ့) အခ်ိဳမွုုန့္၊ ဆႏြင္းမွဳန့္၊ အေရာင္တင္မွဳန္ ့၊ ငရုုတ္သီးမွဳန္ ့တိုု ့ျဖင့္ နယ္ရ်္ အနည္းဆုုံး နာရီ၀က္ခန္ ့နွပ္ထားပါ။ ျကက္သြန္နီကိုု ပါးပါးလွီးထားပါ။
၂။ ဒယ္အိုုးထဲတြင္ ဆီထည့္အပူေပးျပီး ဆီပူလာလွ်င္ ကရေ၀းရြက္နွင့္ သစ္ဂ်ပိုုးေခါက္ကိုု ထည့္ရ်္ ေမြွးလာသည္အထိဆီသတ္ပါ။ ေမြွးလာလွ်င္ ကရေ၀းရြက္နွင့္ သစ္ဂ်ပိုုးေခါက္တိုု ့ကိုု ဖယ္ျပီး ျကက္သြန္နီမ်ား နီလာသည္အထိေျကာ္ပါ။
၃။ ျကက္သြန္နီမ်ား နီလာလွ်င္ နွပ္ထားေသာ ျကက္သား ကိုုထည့္ရ်္လုုံးပါ။ ျပီးလွ်င္ ေရထည့္၊ ဆီသတ္ထားေသာ ကရေ၀းရြက္နွင့္ သစ္ဂ်ပိုုးေခါက္တိုု ့ကိုုထည့္ရ်္ ျကက္သားနူးျပီး ဆီျပန္လာသည္အထိတည္ပါ။ ဆီျပန္လာလွ်င္ အေပါ့အငံျမည္းရ်္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ျပီး အုုန္းထမင္းနွင့္တြဲရ်္ သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။

1 comment:

  1. According to Stanford Medical, It's indeed the SINGLE reason this country's women get to live 10 years more and weigh 42 lbs lighter than we do.

    (And realistically, it is not about genetics or some hard exercise and absolutely EVERYTHING to do with "how" they eat.)

    P.S, I said "HOW", not "what"...

    Click this link to discover if this quick questionnaire can help you decipher your true weight loss possibilities

    ReplyDelete