ယိုုးဒယား ပဲျကာဇံသုုပ္
ပဲျကာဇံသုုပ္နည္းေမးထားတဲ့သ
ယုုိးဒယားပဲျကာဇံသုုပ္ကေတာ့
၁။ ပဲျကာဇံ - ၅၀ ဂရမ္ (သိုု ့) ၂ က်ပ္ခြဲသား (အထုုံးေသးတထုုံး)
၂။ ေခါင္းမပါတဲ့ပုုဇြန္ - ၅ ေကာင္ (သိုု ့) ၆ ေကာင္
၃။ ျခစ္ထားေသာ မုုန္လာဥနီ - အနည္းငယ္
၄။ နံနံပင္ - ၂ ပင္
၅။ ငရုုတ္သီးစိမ္း - ၅ ခုု
၆။ နွမ္းေလွာ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၇။ ယိုုးဒယား ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၈။ သျကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၉။ ရွာလကာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
၁၀။ ျကက္သားမွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ပဲျကာဇံကိုု ေရစိမ္ထားပါ။ ျပီးလွ်င္ေရေႏြး ပြက္ပြက္ဆူတဲ့ထဲမွာ ၂ မိနစ္ ေလာက္ထည့္ျပဳတ္ျပီး ေရစစ္ထားပါ။
၂။ နံနံပင္ နွင့္ ငရုုတ္သီး ကိုု ပါးပါးလွီးထားပါ။
၃။ ပုုဇြန္ကိုု အခြံခြာသန္ ့စင္ျပီး ေက်ာရိုုးကေနအရွည္လိုုက္ ၂ ပိုုင္းပိုုင္းပါ။ ထိုု ့ေနာက္ ငံျပာရည္ ၂ စက္ေလာက္ျဖင့္ နယ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ မကပ္တဲ့ ဒယ္အိုုးမွာ ဆီလက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းကိုုထည့္ျပီး အပူေပးပါ။ အိုုးပူလာလွ်င္ ပုုဇြန္ကိုုထည့္ျပီး ပုုဇြန္က်က္သည္အထိ အိုုးပူတိုုက္ပါ။ (ပုုဇြန္ကိုု ျပဳတ္မည္ဆိုုလွ်င္ ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ေရေႏြးအိုုးထဲမွာ ၃ မိနစ္ခန္ ့ထည့္ျပဳတ္ပါ။ ၃ မိနစ္ထပ္ထည့္ျပဳတ္လွ်င္ အရမ္းက်က္ျပီး စားလိုု ့မေကာင္းပါဘူး။)
၄။ ပဲျကာဇံသုုပ္ရန္ အဆင္သင့္ျဖစ္လွ်င္ ဇလုုံတခုုထဲတြင္ ပဲျကာဇံ၊မုုန္လာဥနီ နွင့္ ပုုဇြန္ကိုု ထည့္၊ ယိုုးဒယားငံျပာရည္၊ သျကား၊ ရွာလကာရည္၊ ျကက္သားမွဳန့္ တိုု ့ျဖင့္ သမေအာင္နယ္ပါ။ ျပီးမွ ပါးပါးလွီးထားေသာ ငရုုတ္သီး၊ နံနံပင္၊ နွမ္းေလွာ္တိုု ့ကိုု ထည့္ရ်္ သမေအာင္ထပ္နယ္ျပီး သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment