Monday, March 6, 2017


ယိုုးဒယား ျကက္ကင္


ယိုုးဒယား ျကက္ကင္ကေတာ့ လူအမ်ားစုုုျကိုုက္တဲ့ အကင္တမ်ိဳးပါ။ သူရဲ ့ယိုုးဒယားငံျပာရည္နွင့္ သျကားခ်ိဳခ်ိဳတိုု ့ရဲ ့အရသာ၊ စပါးလင္ပါတဲ့ အနံ ့တိုု ့ေျကာင့္ ေမြွးျပီး အလြန္အရသာရွိပါတယ္။ ယိုုးဒယားျကက္ကင္ကိုု ဗမာျကက္ေသးေသး အေကာင္လိုုက္ကင္ရင္လဲ ရပါတယ္။ လုုပ္စားျကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ျကက္သား - ၅၀ သား (သိုု ့) ၂ ေပါင္
၂။ ပ်ားရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၃။ သျကား - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၄။ ယိုုးဒယား ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
၅။ ငရုုတ္ေကာင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၆။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၆ မြွာ
၇။ စပါးလင္ - ၁ ေခ်ာင္း
၈။ ဟင္းခ်က္ဆန္၀ိုုင္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၉။ သံပုုရာသီး - ၁ စိတ္
၁၀။ ဂ်င္း - လက္တဆစ္
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ျကက္သားကိုု ေရေဆးရ်္ သန္ ့စင္ထားပါ။ ျကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္းနွင့္ စပါးလင္ကိုု ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားပါ။
၂။ ျကက္သားကိုု ေထာင္းထားေသာ ျကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ စပါးလင္၊ ပ်ားရည္၊ သျကား၊ ယိုုးဒယားငံျပာရည္၊ ငရုုတ္ေကာင္း၊ ဟင္းခ်က္ဆန္၀ိုုင္၊ သံပုုရာသီးတစိတ္မွ သံပုုရာရည္ တိုု ့ျဖင့္ နယ္ရ်္ အနည္းဆုုံး ၃ နာရီခန္ ့နွပ္ထားပါ။ (တညႏွပ္လွ်င္ ပိုုေကာင္းပါတယ္။)
၃။ နွပ္ျပီးသား ျကက္သားမ်ားကိုု မီးျပင္းျပင္း ျဖင့္ ၂ ဖက္လုုံးက်က္ေအာင္ကင္ပါ။
၄။ အနံ ့ေမြွးေမြွးနဲ ့အလြန္အရသာရွိတဲ့ ယိုုးဒယား ျကက္ကင္ကိုု သုုံးေဆာင္ႏီုုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment