Monday, March 6, 2017


ကေလးျဖည့္စြက္စာ - ၂ 

ဒီတခါ ကေလးျဖည့္စြက္စာေလးကေတာ့ အစာတမ်ိဳးထဲစားရင္ ညီးေငြ ့တဲ့ကေလးေတြအျကိုုက္ေပါ့ေနာ္။ ဒီနည္းေလးကေတာ့ ဆန္နွင့္ အရြက္ကိုု ျကိတ္ျပီး ငါးကိုုသတ္သတ္ေကြ်းတာေပါ့ေနာ္။ အိစံကေလးကိုုေကြ်းရင္ ထမင္းျကိတ္ထားတာ ၃ ဇြန္း ၄ ဇြန္းေလာက္ေကြ်းလိုုက္ ငါးေလးကိုု လက္ေလးနဲ ့ေျခေကြ်းလိုုက္ေကြ်းပါတယ္။ သူတိုု ့အတြက္လဲတမ်ိဳးထဲစားစရာမလိုုပဲ အရသာ ၂မ်ိဳးဆိုုေတာ့ အျကိုုက္ေတြ ့ေစပါတယ္။ အိစံသားသားကေတာ့ ငါးလိုု ့ေျပာလိုုက္ရင္ ပါးစပ္ကိုုအက်ယ္ျကီး ဟေပးေတာ့တာပဲ။ အိစံကေတာ့ ငါးကိုု ကင္ေကြ်းပါတယ္။ တူးေနေအာင္ကင္တာမဟုုတ္ပဲ။ မီးေအးေအးနဲ ့က်က္သြားေအာင္ကင္တာပါ။ ငါးကိုု ေပါင္းေကြ်းလဲရပါတယ္။ ငါးကိုု ကင္ကင္ ေပါင္းေပါင္း ဆားတိုု ့အျခားပစၥည္းေတြဘာမွမထည့္ပါနဲ ့။ ဒီအတိုုင္းပဲျပဳလုုပ္ပါ။ ဒီျဖည့္စြက္စာမွာေတာ့ ဆန္ကေန ကစီဓါတ္ရပါတယ္။ အရြက္ကေနျပီးေတာ့ အမွ်င္ဓါတ္နွင့္ ငါးကေနျပီးေတာ့ အသားဓါတ္တိုု ့မွ်တစြာပါ၀င္ပါတယ္။ ဟိုုတေန ့ကတေယာက္ေျပာလိုု ့ေျပာျပအုုံးမယ္ေနာ္။ တခ်ိဳ ့ေတြက ဆီဓါတ္ပါထည့္္ခ်င္တယ္ဆိုုျပီး ေျပာျကတယ္။ ဆန္မွာလဲ fat လိုု ့ေခၚတဲ ့ဆီဓါတ္ပါပါတယ္။ ငါးမွာလဲ အနည္းအက်ဥ္းပါပါတယ္။ အဲ့ေတာ့ အနည္းစုုကေလးေတြျဖစ္တဲ့ ဆီဓါတ္အရမ္းလိုုေနတဲ့ ကေလးေတြပဲ ဆီထည့္ေကြ်းရတာပါ။ ပုုံမွန္ကေလးေတြက ေကြ်းစရာမလိုုပါဘူး။ ဆီထည့္ေကြ်းရမည့္ကေလးေတြကလဲ တစက္ ၂ စက္ထပ္ပိုုမထည့္ရပါဘူး။ ဆီဓါတ္ကိုု ေကြ်းခ်င္ရင္ ေထာပတ္သီးကိုုေကြ်းလိုု ့ရပါတယ္။ ဒါကေတာ့ အိစံသိသေလာက္ေျပာျပတာပါ။ ကေလးျဖည့္စြက္စာ နည္းေလးလုုပ္ျကည့္ရေအာင္ေနာ

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား (ည မနက္စာအတြက္)
၁။ ငါး - လက္တဆစ္ အရြယ္ ၁ တုုံး
၂။ ဆန္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း ခြဲ
၃။ spinach ဟင္းႏုုႏြယ္ရြက္ (သိုု ့) ကန္စြန္းရြက္ - အရြက္ခ်ည္းပဲ ၂၀ ရြက္ (သိုု ့) လက္တဆုုပ္စာ

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ဆန္ကိုု ေရေဆးျပီး ေရျဖင့္ နူးအိလာသည္အထိ တည္ပါ။
၂။ ထမင္းမ်ား နူးအိျပီး ေရအနည္းငယ္က်န္တဲ့ အခ်ိန္မွာ အရြက္ကိုု ထည့္ရ်္ အရြက္မ်ား ႏြမ္းသြားသည္အထိေမြွျပီး မီးဖိုုေပၚမွခ်ပါ။
၃။ အေအးခံျပီး ခပ္ေႏြးေႏြးအေနမွာ ျကိတ္စက္ထဲထည့္ျကိတ္ပါ။ ထမင္းနွင့္ အရြက္တခြက္ရပါျပီ။
၄။ ငါးကိုု ဘာမွမထည့္ပဲ ဒီအတိုုင္းကင္ တာ (သိုု ့) ေပါင္းတာလုုပ္ပါ။ ငါးကိုုအေအးခံျပီး အရိုုးမ်ားမပါေအာင္ ေသခ်ာေလးေျခထားပါ။
၅။ ကေလးကိုု ထမင္းႏွင့္အရြက္ေလး ၃ ဇြန္းေလာက္ေကြ်း ငါးေလးတခါေကြ်းနွင့္ ေကြ်းပါ။ သူတိုု ့ေလးေတြအရမ္းျကိုုက္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment