Monday, March 6, 2017



၀က္လက္ေပါင္း


အိစံေရးခဲ့ဖူးတဲ့ ၀က္စတူး၊ ၀က္လက္ျကက္သြန္ျဖဴေပါင္း၊ ၀က္လက္စြပ္ျပဳတ္ ေတြနဲ ့မတူပါဘူး။ ဒါေလးကေတာ့ အရည္နည္းနည္းေလးနဲ ့ေတာ္ေတာ္စားေကာင္းတဲ့ ၀က္လက္ေပါင္းပါ။ တကယ့္၀က္လက္ေပါင္းမွာေတာ့ အရြက္ေလးတမ်ိဳးေလာက္ထည့္စားပါတယ္။ အိစံဒီေန ့မအားလိုု ့စားခါနီးဗိုုက္ဆာေနတာနဲ ့အရြက္မထည့္လိုုက္ရဘူး။ အိစံကေတာ့ ဒီ၀က္လက္ေပါင္းကိုု ၀က္စတူးထက္ပိုုျကိုုက္တယ္။ စားလိုု ့ေကာင္းတဲ ့၀က္လက္ေပါင္းကိုု လုုပ္စားျကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ၀က္လက္ - ၅၀ သား
၂။ ပဲငံျပာရည္အက်ဲ - ထမင္းစာဇြန္း ၁ ဇြန္း
၃။ ခရုုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၄။ ျကက္သားမွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၅။ သျကား - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၆။ ျကိုုက္နွစ္သက္ရာအရြက္ (မုုန္ညွင္း၊ ကန္စြန္းရြက္)
၇။ နာနတ္ပြင့္ - ၂ ပြင့္
၈။ ဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ၀က္လက္မ်ားကိုု ခုုတ္ရ်္ သန္ ့စင္ထားပါ။ ျပီးလွ်င္ ပဲငံျပာရည္အက်ဲ၊ ခရုုဆီ၊ ျကက္သားမွုုန္ ့၊နာနတ္ပြင့္တိုု ့ျဖင့္ နယ္ရ်္ အနည္းဆုုံး ၁ နာရီခန္ ့နွပ္ထားပါ။
၂။ ခ်က္မည့္အိုုးထဲကိုု ဆီ၊ သျကား နွင့္ ေရလက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း ထည့္ရ်္ သျကားမ်ားအရည္ေပ်ာ္ျပီး ညိုုလာသည္အထိေမြွပါ။
၃။ သျကားမ်ားညိဳလာလွ်င္ မီးကိုုေလ်ာ့ရ်္ ၀က္လက္မ်ားကိုုထည့္ျပီး သျကားမ်ားနွင့္ အသားမ်ားညိုုလာသည္အထိေလွာ္ပါ။
၄။ ထိုု ့ေနာက္ ေရထည့္ရ်္ မီးေအးေအးျဖင့္ ၀က္လက္မ်ား နူးအိလာသည္အထိတည္ပါ။ နူးအိလာလွ်င္ ေရခမ္းခါနီးအထိတည္ျပီး မီးဖိုုေပၚမွခ်ပါ။
၅။ ၀က္လက္ေပါင္းတြင္ အရြက္ထည့္ရန္အတြက္ အရြက္ကိုု သက္သက္ ျပဳတ္ပါ။ ထိုု ့ေနာက္ ပန္းကန္ထဲကိုု ၀က္လက္အသားမ်ား နွင့္ အရြက္ကိုု အရင္ထည့္ ျပီးမွ အနွစ္ရည္ေလးကိုု အသားနွင့္ အရြက္မ်ားေပၚဆမ္းပါ။
၆။ အနံ ့ေမြွးေမြွး ၀က္လက္ေပါင္းကိုု သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီရွင္။

No comments:

Post a Comment