ပန္းသီးေဆာ့ (apple sauce)(ကေလး ျဖည့္စြက္စာ)
ဒီေန ့ေတာ့ လူျကီးေတြအတြက္ ဟင္းခ်က္နည္းမေရးပဲ ကေလးေတြအတြက္ ျဖည့္စြက္စာ တမ်ိဳးျဖစ္တဲ့ ပန္းသီးေဆာ့ ျပဳလုုပ္နည္းေရးေပးလိုုက္ပါ
ပန္းသီးေဆာ့ကေတာ့ ကေလးျဖည့္စြက္စာေတြထဲမွာ ဒီနိုုင္ငံမွာေတာ့ အေကြ်းအမ်ားဆုုံး အစာထဲမွာပါပါတယ္။ ကေလးေတြကိုုေကြ်းသင့္တဲ့အသီ
ပန္းသီးေဆာ့ကိုု ေကြ်းျခင္းျဖင့္ရနိုုင္တဲ့ ဗီတာမင္ကေတာ့ ဗီတာမင္ ေအ(vitamin A)၊ ဗီတာမင္ စီ (Vitamin C) ႏွင့္ Folate တိုု ့ပါ။ အျခားဓါတ္မ်ားျဖစ္တဲ့ ပိုုတက္စီယမ္ (potassium)၊ မက္ကနီစီယမ္ (Magnesium)၊ ကယ္လ္စီယမ္ (Calcium) တိုု ့လဲပါ၀င္ပါတယ္။
ကေလးေတြ အတြက္လဲ သင့္ေတာ္ျပီး သူတိုု ့ေလးေတြျကိုုက္တဲ့ ပန္းသီးေဆာ့ကိုု ျပဳလုုပ္ျကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ျပဳလုုပ္နည္း ( ၃ ခါမွ ၅ ခါေကြ်းနိုုင္ေသာ ပမာဏ)
၁။ အနာအဆာ မပါေသာ လတ္ဆတ္ေသာ ပန္းသီး တလုုံးကိုု ေရေဆး အခြံနြွာျပီး အလည္အူတိုုင္ထုုတ္ရ်္ အတုုံးေလးေတြတုုံးပါ။
၂။ တခ်ိဳ ့ကျပဳတ္ပါတယ္။ တခ်ိဳ ့ကေပါင္းတယ္။ အိစံကေတာ့ ေပါင္းတဲ့နည္းကိုု ပိုုအားေပးပါတယ္။ မီးဖိုုနဲ ့တိုုက္ရိုုက္မထိတဲ့နည္းမို
၃။ ပန္းသီးကိုုေပါင္းမည္ဆိုုလွ
၄။ အေအးခံထားေသာ ပန္းသီးမ်ားကိုု ျကိတ္စက္ (blender) ထဲထည့္ရ်္ ျကိတ္ပါ။ (ပန္းသီးေပါင္းရင္ျဖစ္ျဖစ္ ျပဳတ္ရင္ျဖစ္ျဖစ္ က်န္ေနေသာ ေရမ်ားကိုုပါထည့္ပါ။)
၅။ ျပီးလွ်င္ အဖုုံးပါေသာ ဗူးတခုုထဲထည့္ရ်္ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ တပတ္ခန္ ့သိမ္းထားနိုုင္ပါတယ္။ ကေလးကိုု ေကြ်းမည္ဆိုုမွ ေရခဲေသတၱာထဲမွ ထုုတ္ျပီး အနည္းငယ္အပူေပးရ်္ ေကြ်းပါ။
No comments:
Post a Comment