ကဏန္းမဆလာခ်က္ ေမြွးေမြွးေလး
ကဏန္းမဆလာခ်က္ေမးထားတဲ့သူေတ
ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ကဏန္းအျကီး ၁ ေကာင္
၂။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၁ လုုံး
၃။ ျကက္သြန္နီ - ၁ လုုံး
၅။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၃ မြွာ
၆။ ဂ်င္း - လက္တဆစ္
၇။ ဆႏြင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ
၈။ အေရာင္တင္မွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
၉။ ငရုုတ္သီးမွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္ (အစပ္မျကိုုက္လွ်င္မထည့္ပါန ဲ ့)
၁၀။ ကုုလားေလး မဆလာ- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၁၁။ ငရုုတ္သီးစိမ္း - ၅ ေတာင့္
၁၂။ နံနံပင္ - အနည္းငယ္
၁၃။ ျကက္ဥ - ၁ လုုံး
၁၄။ ျမန္မာငံျပာရည္ (သိုု ့) ယိုုးဒယား ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း ခြဲ
၁၅။ သျကား (သိုု ့) အခ်ိဳမွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၁၆။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ကဏန္းကိုုေပါင္းမည္ဆိုုလွ်င ္ ကဏန္းရဲ ့ကိုုယ္ေပၚကိုု အကြင္းလိုုက္လွီးထားေသာ ဂ်င္းတျပားတင္ျပီးေပါင္းပါ။ ျပီးလွ်င္ ကဏန္းကိုုအေအးခံျပီး သန္ ့စင္ပါ။
၂။ ကဏန္းကိုု သန္ ့စင္ရာမွာ ကဏန္းရဲ ့အေပၚအခြံမာကိုုခြာပါ။ အခြံမွာတြင္ကပ္ေနေသာအရာမ်ား ကိုု ဒီအတိုုင္းထားပါ။ ကဏန္းအတြင္းသားမွာကပ္ေနတဲ့ ေလအိပ္လိုု အရာမ်ားကိုုဖယ္ထုုတ္ရ်္ သန္ ့စင္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ကဏန္းလက္မမ်ားကိုု တူျဖင့္ အနည္းငယ္ထုုထားပါ။
၃။ က်န္ေသာဂ်င္း နွင့္ ျကက္သြန္ျဖဴကိုု ညက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ။ ျကက္သြန္နီ နွင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုု ပါးပါးလွီးထားပါ။ ျကက္ဥကိုု ခေလာက္ထားပါ။
၄။ ဒယ္အိုုးတခုုကိုု အပူေပးျပီး ဆီပူလာလွ်င္ ျကက္သြန္နီမ်ားကိုုထည့္ေျကာ ္ပါ။ ျကက္သြန္နီမ်ား ေရြွ၀ါေရာင္သန္းလာလွ်င္ ေထာင္းထားေသာ ဂ်င္း၊ျကက္သြန္ျဖဴကိုု ထည့္ဆီသတ္ပါ။ ထိုု ့ေနာက္ ဆႏြင္း၊ အေရာင္တင္မွဳန္ ့၊ ငရုုတ္သီးမွုုန္ ့၊ မဆလာ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္၊ ငံျပာရည္၊ သျကား(သိုု ့) အခ်ိဳမွုုန္ ့ နွင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတိုု ့ကိုုထည့္ရ်္ လုုံးပါ။ အနွစ္မ်ားျဖစ္လာေအာင္ခ်က္ပါ ။ ေရထည့္ပါ။
၅။ ထုုိ ့ေနာက္ ကဏန္းကိုုထည့္ခ်က္ပါ။ ကဏန္းကိုုထည့္ျပီးလွ်င္ ငရုုတ္သီးထည့္ပါ။ ေရထည့္ျပီး အုုပ္ထားပါ။
၆။ ဆီျပန္ခါနီးအခ်ိန္တြင္ ခေလာက္ထားေသာ ျကက္ဥမ်ားကုုိထည့္ရ်္ ေမြွပါ။ အေပါ့အငံျမည္းျပီး နံနံပင္အုုပ္၊ က်န္ေသာမဆလာ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ကိုုထည့္ရ်္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ပါ။
၇။ အနံေမြွးေမြွး ကဏန္းမဆလာခ်က္ေလးကိုု သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment