ငါးဖယ္စအုုေျကာ္
အိမ္မွာ ေမေမေျကာ္ေနက်နည္းေလးပါ။ အိစံ ၁၀တန္း guide သင္ေပးခဲ့တဲ့ညီမေလးေျပာျပမွ
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ငါးဖယ္ - ၂၅ က်ပ္သား
၂။ ျကက္ဥ - ၂ လုုံး
၃။ အေျကာ္မွုုန္ ့- ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
၄။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၈ ပုုံတပုုံ
၅။ ေျကာ္ရန္ဆီ
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ျကက္ဥကိုု ဆားထည့္ရ်္ ခေလာက္ပါ။ ထိုု ့ေနာက္ ငါးဖယ္မ်ားကိုုထည့္နယ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ အေျကာ္မွုုန္ ့ကိုုပါထည့္ရ်္ သမေအာင္နယ္ပါ။ (သိုု ့) ျပန္ေထာင္းပါ။
၂။ ဆီပူပူထဲမွာ ငါးဖယ္မ်ားကိုု အျပားလိုုက္ (သိုု ့) အလုုံးလိုုက္ေလးေတြေျကာ္ပါ။
၃။ အလြန္စားလိုု ့ေကာင္းတဲ့ ငါးဖယ္စအုုေျကာ္ကိုု သုုံးေဆာင္ႏိုုင္ပါျပီရွင္။
No comments:
Post a Comment