Monday, March 6, 2017


ငါးဖယ္စအုုေျကာ္


အိမ္မွာ ေမေမေျကာ္ေနက်နည္းေလးပါ။ အိစံ ၁၀တန္း guide သင္ေပးခဲ့တဲ့ညီမေလးေျပာျပမွ မွတ္မိလိုု ့ျပန္ေျကာ္စားျကည့္တာ အရမ္းစားလိုု ့ေကာင္းလိုု ့လုုပ္နည္းေလးေရးေပးလိုုက္ပါတယ္။ အိစံေမေမက ဟင္းခ်က္အရမ္းေတာ္ပါတယ္။ ေစတနာလဲပါတယ္။ စိတ္လဲရွည္တယ္။ သူမ်ားကိုုလဲေကြ်းေမြးခ်င္တဲ့စိတ္လဲအရမ္းရွိတဲ့ ႏွလုုံးလွတဲ့သူတေယာက္ေပါ့။ အိစံတိုု ့သူ ့လက္ရာ မစားရတာေတာ့ ၁၆ နွစ္နည္းပါးရွိေတာ့မွာပါ။ ဟင္းခ်က္တိုုင္းေတာ့ မဟုုတ္ေပမယ့္ ခဏခဏေတာ့ သတိရမိတယ္။ အခုုေန ေမေမရွိရင္ သမီးေရ ဒီဟင္းေလး ဘယ္လိုုေလးခ်က္လိုုက္ရင္ ပိုုေကာင္းမွာဆိုုျပီး ေျပာေနေလာက္ျပီ။ Drama ေရးသလိုုျဖစ္ေနျပီ။ ဟင္းခ်က္နည္းပဲေရးေတာ့မယ္ေနာ္။ဒီငါးဖယ္စအုုေျကာ္ေလးက ျကက္ဥနွင့္ အေျကာ္မွုုန္ ့ထပ္ထည့္ျပီးေျကာ္ထားတာပါ။ ငါးဖယ္ကိုု ပိုုႏူးည့ံသြားျပီး ပိုုစားလိုု ့ေကာင္းလိုု ့ ေျကာ္စားျကည့္ေနာ္။
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ငါးဖယ္ - ၂၅ က်ပ္သား
၂။ ျကက္ဥ - ၂ လုုံး
၃။ အေျကာ္မွုုန္ ့- ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
၄။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၈ ပုုံတပုုံ
၅။ ေျကာ္ရန္ဆီ
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ျကက္ဥကိုု ဆားထည့္ရ်္ ခေလာက္ပါ။ ထိုု ့ေနာက္ ငါးဖယ္မ်ားကိုုထည့္နယ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ အေျကာ္မွုုန္ ့ကိုုပါထည့္ရ်္ သမေအာင္နယ္ပါ။ (သိုု ့) ျပန္ေထာင္းပါ။ 
၂။ ဆီပူပူထဲမွာ ငါးဖယ္မ်ားကိုု အျပားလိုုက္ (သိုု ့) အလုုံးလိုုက္ေလးေတြေျကာ္ပါ။
၃။ အလြန္စားလိုု ့ေကာင္းတဲ့ ငါးဖယ္စအုုေျကာ္ကိုု သုုံးေဆာင္ႏိုုင္ပါျပီရွင္။

No comments:

Post a Comment