Monday, March 6, 2017



ဗီယက္နမ္အသားလုုံးေျကာ္


ဗီယက္နမ္အသားလုုံးေျကာ္နည္းကေတာ့ ျမန္မာပါးစပ္နဲ ့အလြန္ကိုုက္ညီတဲ့နည္းပါ။ အသားလုုံးထဲမွာ ငံျပာရည္ရယ္ သျကားရယ္ထည့္ထားျပီး ကေလးေတြအတြက္ကေတာ့ အလြန္ျကိုုက္ေပါ့ေနာ္။ အိမ္မွာ တခါေျကာ္ေကြ်းတာနဲ့ ခဏခဏကိုုေတာင္းဆိုုေနျကေတာ့တာပါပဲ။ စားျကည့္လိုုက္တာနဲ ့အနံ ့ကလဲ အလြန္ေမြွးျပီး တခါစားဖူးတိုုင္း ထပ္စားခ်င္ေနမွာအမွန္ပါပဲ။ ဗီယက္နမ္အခ်ဥ္လုုပ္နည္းအလြယ္ကိုုလဲေရးထားပါတယ္။ လုုပ္စားျကည့္ေနာ္။


ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ေတာက္ေတာက္ဆင္းထားေသာ ျကက္သား (သိုု ့) ဝက္သား - ၂၅ က်ပ္သား (သိုု ့) ၁ ေပါင္
၂။ ျကက္ဥ - ၁ လုုံး (အကာကိုုပဲယူမွာပါ။)
၃။ ေကာ္မွဳန္ ့- ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၄။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၄ မြွာ
၅။ ျကက္သြန္ျမိတ္ - ၃ ပင္ (အစိမ္းပိုုင္းပဲယူပါတယ္။)
၆။ ငရုုတ္ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၇။ ယိုုးဒယား ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၈။ သျကား - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၉။ ႏွမ္းဆီေမြွး - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၁၀။ ေျကာ္ရန္ ဆီ
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ျကက္သြန္ျဖဴကိုု ေတာက္ေတာက္ဆင္းထားပါ။ ျကက္သြန္ျမိတ္ကိုု ပါးပါးလွီးထားပါ။
၂။ ဇလုုံတခုုထဲကိုု အသား၊ ျကက္ဥအကာ၊ ေကာ္မွုုန္ ့၊ ေတာက္ေတာက္ဆင္းထားေသာ ျကက္သြန္ျဖဴ၊ ပါးပါးလွီးထားေသာ ျကက္သြန္ျမိတ္၊ ငရုုတ္ဆီ၊ ယိုုးဒယားငံျပာရည္၊ သျကား၊ နွမ္းဆီေမြွး တိုု ့ကိုုထည့္ရ်္ သမေအာင္နယ္ပါ။
၃။ ဆီပူပူထဲတြင္ အသားလုုံးမ်ားထည့္ေျကာ္ပါ။
၄။ ေရြွ၀ါေရာင္သန္းလာလွ်င္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ရ်္ ဗီယက္နမ္ေဆာ့ျဖင့္ သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။
ဗီယက္နမ္ေဆာ့ ျပဳလုုပ္နည္း သျကား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း၊ ယိုုးဒယားငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း၊ ရွာလကာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း တိုု ့ကိုုေရာရ်္ ေရထပ္ထည့္ျပီး ျခစ္ထားေသာ မုုန္လာဥနီအနည္းငယ္ထည့္ရ်္ ျပဳလုုပ္နိုုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment