Monday, March 6, 2017



ပုုဇြန္အာလူးပတ္ေျကာ္


ပုုဇြန္အာလူးပတ္ေျကာ္နည္းေမးထားလိုု ့ေရးေပးလိုုက္တယ္ေနာ္။
ပုုဇြန္အာလူးပတ္ေျကာ္ကေတာ့ လုုပ္ရတာ လြယ္ကူျပီး စားလိုု ့အလြန္ေကာင္းတဲ ့အေျကာ္တမ်ိဳးပါ။ အတြင္းထဲက ပုုဇြန္အရသာေလးရယ္ အျပင္က အာလူးေျကာ္ ျကြပ္ျကြပ္ေလးနဲ ့ေတာ္ေတာ္ စားေကာင္းပါတယ္။ ကေလးေကာလူျကီးပါ နွစ္သက္တဲ ့အေျကာ္တမ်ိဳးလဲ ျဖစ္လိုု ့လုုပ္စားျကည့္ေနာ္။
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ေခါင္းမပါေသာ ပုုဇြန္ - ၂၅က်ပ္သား (သိုု ့) ၁ ေပါင္
၂။ အာလူးအျကီး - ၂ လုုံး
၃။ ဆႏြင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၈ ပုုံတပုုံ
၄။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၅။ ျကက္သားမွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံ တပုုံ
၆။ သျကား (သိုု ့) အခ်ိဳမွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၇။ ေျကာ္ရန္ ဆီ 
၈။ သြားျကားထိုးတံ
(ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း =1 teaspoon = 5ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ပုုဇြန္ကိုု အခြံခြာျပီး သန္ ့စင္ထားပါ။ အာလူးကိုု ေဒါင္လိုုက္ အပါးအျပားေလးေတြျဖစ္ေအာင္ အာလူးျခစ္တာနဲ့ျခစ္ထားပါ။ (အာလူးေျကာ္သလိုုမ်ိဳး အ၀ိုုင္းလိုုက္ မျခစ္ရပါ။)
၂။ ပုုဇြန္ကိုု ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ၊ ျကက္သားမွဳန္ ့လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ၊ သျကား (သိုု ့) အခ်ိဳမွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္တိုု ့ျဖင့္ နယ္ထားပါ။ ပါးပါးျခစ္ထားေသာ အာလူးကိုု ဆႏြင္း၊ ဆားလက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံတိုု ့ျဖင့္ နယ္ထားပါ။
၃။ ပုုဇြန္တေကာင္ကိုု အာလူး တျပားျဖင့္ ပတ္ရ်္ သြားျကားထိုုးတံျဖင့္ထုုိးပါ။ က်န္ေသာပုုဇြန္အားလုုံးကိုုလဲ အထက္ပါနည္းအတိုုင္းလုုပ္ထားပါ။ 
၄။ အာလူးပတ္ထားေသာ ပုုဇြန္မ်ားကိုု ဆီပူပူထဲထည့္ေျကာ္ပါ။ အာလူးမ်ား ေရြွ၀ါေရာင္သန္းလာလွ်င္ ဆီအိုုးမွဆယ္ရ်္ ဆီစစ္ထားပါ။ 
၅။ ပူပူေႏြးေႏြး ပုုဇြန္အာလူးပတ္ေျကာ္ကိုု ျကိုုက္နွစ္သက္ရာေဆာ့ျဖင့္ သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။

1 comment:

  1. According to Stanford Medical, It's really the SINGLE reason women in this country get to live 10 years longer and weigh an average of 42 lbs lighter than we do.

    (Just so you know, it is not related to genetics or some hard exercise and really, EVERYTHING to about "how" they eat.)

    BTW, I said "HOW", not "what"...

    CLICK this link to uncover if this quick quiz can help you release your real weight loss potential

    ReplyDelete