Monday, March 6, 2017


KFC ျကက္ေျကာ္


KFC ျကက္ေျကာ္ကိုု ေမးထားတဲ့သူမ်ားလိုု ့ေရးေပးလိုုက္ပါတယ္။ ျကက္ေျကာ္ရဲ ့အျပင္အျကြပ္သားကိုု ဂ်ံဳနဲ ့ပဲလုုပ္ပါတယ္။ တခ်ိဳ ့ေတြက ေပါင္မုုန္ ့ေျခာက္နဲ ့ျကြပ္ေအာင္လုုပ္ျကပါတယ္။ တကယ့္ KFC ဆိုုင္ရဲ ့နည္းကေတာ့ ဂ်ံဳမွဳန္ ့နဲ ့ပဲလုုပ္တာပါ။ KFC ရဲ ့ပိုုင္ရွင္ျဖစ္တဲ့ Colonel Sanders ရဲ ့တူကေနျပီးေတာ့ သူ ့ဦးေလးရဲ ့recipe ဆိုုျပီး interview တခုုမွာေဖာ္ျပခဲ့လိုု ့သူတိုု ့ရဲ ့11 secret spices ေတြက အျပင္မွာအကုုန္သိကုုန္ျကတာပါ။ အခုုလဲ အဲ့ဒီ 11 secret spices ေလးေတြနဲ ့လုုပ္ျကည့္ရေအာင္ေနာ္။ အဲ့တာေတြ အကုုန္မရွိရင္ ရွိသေလာက္နဲ ့လုုပ္လိုု ့လဲရပါတယ္။ အနံ တပုုံစံထဲတူခ်င္ရင္ေတာ့ အဲ့တာေတြအကုုန္ထည့္ေပါ့ေနာ္။ သူ ့ရဲ ့အဓိကက ငရုုတ္ေကာင္းမွဳန္ ့အျဖဴနဲ ့ပါ။ ျပီးေတာ့ သူတိုု ့ေျပာထားတဲ့အထဲမွာ ျကက္သားကိုု ဆားရည္စိမ္တုုန္းမွာလဲ ဟင္းခ်ိဳမွဳန္ ့ကိုုပါထည့္တယ္လိုု ့သိရပါတယ္။ KFC ျကက္ေျကာ္ ေျကာ္စားျကည့္ရေအာင္ေနာ္။


ဆားရည္စိမ္ရန္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ CP ျကက္ - ၁ ေကာင္
၂။ ေရေအး - ၂ လီတာ
၃။ ဆား - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၄။ အခ်ိဳမွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း

ဆားရည္စိမ္နည္း
၁။ ေရေအး နွင့္ ဆား၊ အခ်ိဳမွုုန္ ့တိုု ့ကိုု ေပ်ာ္ေအာင္ေဖ်ာ္ျပီး သန္ ့စင္ျပီး ခုုတ္ထားေသာ ျကက္သားမ်ားကိုု စိမ္ရ်္ ေရခဲေသတၱာထဲတြင္ အနည္းဆုုံး ၄ နာရီခန္ ့ထားပါ။
၂။ ျပီးလွ်င္ ေရစစ္ရ်္ ေရေျခာက္ေအာင္သုုပ္ထားပါ။

ေျကာ္ရန္ အတြက္
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ အဆီမထုုတ္ရေသးေသာ ႏြားနိုု ့- ၁ ခြက္
၂။ သံပုုရာသီး - ၁ စိတ္
၃။ ျကက္ဥ - ၁ လုုံး
၄။ ဂ်ံဳမွဳန္ ့(all-purpose flour) - ၂ ခြက္
11 secret spices
၅။ ဆား - ထမင္းစားဇြန္း ေလးပုုံ ၃ ပုုံ
၆။ thyme အမွဳန္ ့- ထမင္းစားဇြန္း တ ၀က္
၇။ ပင္စိမ္း (basil) အမွုုန္ ့- ထမင္းစားဇြန္း တ ၀က္
၈။ oregano အမွုုန္ ့- ထမင္းစားဇြန္း ၃ ပုုံ ၁ ပုုံ
၉။ celery salt - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၁၀။ အမည္းေရာင္ငရုုတ္ေကာင္း black pepper - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၁၁။ dried mustard - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၁၂။ အေရာင္တင္မွုုန္ ့ paprika - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၁၃။ ျကက္သြန္ျဖဴဆားမွုုန္ ့garlic salt - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၁၄။ ဂ်င္းမွဳန္ ့- ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၁၅။ အျဖဴေရာင္ငရုုတ္ေကာင္းမွုုန္ ့white pepper - ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
(၁ ခြက္ = 240ml = ၇ိုုး၇ိုုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ ခြက္ = ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း)
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ႏြားနိုု ့ထဲကိုု သံပုုသီးတစိတ္မွ သံပုုရာရည္ညွစ္ခ်ျပီး သမေအာင္လုုပ္ရ်္ Buttermilk အလြယ္လုုပ္ပါ။ Buttermilk ရွိလွ်င္ ႏြားနိုု ့အစားအသုုံးျပဳပါ။ ထိုု ့ေနာက္ ျကက္ဥကိုုထည့္ရ်္ခေလာက္ထားပါ။
၂။ ဂ်ံဳမွဳန့္ နွင့္ နံပါတ္ ၅ မွ ၁၅ ထိ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ားကိုု သမေအာင္လုုပ္ထားပါ။
၃။ ဆီအိုုးကိုု အသုုံးျပဳရာတြင္ ျကက္သားေတြအကုုန္ျမဳတ္နိုုင္ေသာ ဟင္းခ်က္တဲ့အိုုးကိုုသုုံးတာပိုုေကာင္းပါတယ္။
၄။ အေျခာက္သုုတ္ထားေသာ ျကက္သားမ်ားကိုု ႏြားနိုု ့နွင့္ျကက္ဥခေလာက္ထားေသာ အရည္ထဲတြင္နွစ္ရ်္ နာရီ၀က္ခန္ ့စိမ္ထားပါ။ ထိုု ့ေနာက္ စိမ္ထားေသာျကက္သားမ်ားကိုု အမွဳန္ ့မ်ားျဖင့္ မ်ားမ်ားရေအာင္လူးျပီး ဆီပူပူတြင္ထည့္ေျကာ္ပါ။
၅။ ျကက္သားမ်ားေရြွ၀ါေရာင္သန္းလာလွ်င္ ဆီအိုုးထဲမွဆယ္ရ်္ ဆီစစ္ထားပါ။
၆။ အရသာရွိရွိ KFC ျကက္ေျကာ္ ပူပူေလးကိုု သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment