Monday, March 6, 2017


ထမင္းသုုပ္


ထမင္းသုုပ္လုုပ္နည္းေမးထားတဲ့သူေတြအတြက္ေရးေပးလိုုက္ပါတယ္။
ထမင္းသုုပ္ကိုုတခ်ိဳ ့က အာလူးထည့္သုုပ္ပါတယ္။ တခ်ိဳ ့ကေတာ့ ထမင္းခ်ည္းပဲသုုပ္တယ္။ တခ်ိဳ ့က ျကာဇံေလးနည္းနည္းထည့္သုုပ္တယ္။ အိစံအခုုသုုပ္တဲ့နည္းကေတာ့ ထမင္းခ်ည္းပဲကိုုသုုပ္တဲ့နည္းေလးပါ။ ပဲပုုတ္နံ ့ေလးေမြွးေမြွးေလးနဲ ့ထမင္းသုုပ္ကိုုသုုပ္စားရေအာင္ေနာ္။ 


ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ခ်က္ထားေသာ ထမင္း - တရုုတ္ထမင္းစားပန္းကန္လုုံး ၁ လုုံးခြဲစာ
၂။ ျကက္သြန္နီ ဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း တ ၀က္
၃။ ငရုုတ္သီး ဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း တ ၀က္
၄။ ျမန္မာငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၅။ ကင္ထားေသာ ပဲပုုတ္ေထာင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၆။ ပဲမွုုန္ ့အက်က္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၇။ မက်ည္းမွည့္ရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၈။ အခ်ိဳမွုုန္ ့(သိုု ့) သျကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ထမင္းကိုု တခ်ိဳ ့ဆိုုင္ေတြကလိုု နီနီေလးလိုုခ်င္ရင္ ထမင္းခ်က္ကတည္းက အနီေရာင္ဆိုုးေဆး ၃ စက္ ၄ စက္ေလာက္ကိုု ထည့္ရ်္ခ်က္ပါ။
၂။ ထမင္းပူပူေလးကိုု ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ားထည့္ရ်္ နယ္ျပီး သုုပ္နိုုင္ပါတယ္။ ထမင္းပူပူေလးနွင့္ သုုပ္ရင္ ပိုုေမြွးပါတယ္။
၃။ ထမင္းသုုပ္ေမြွးေမြွးေလးကိုု ငါးဖယ္ေျကာ္၊ ငရုုတ္သီးေျကာ္၊ ျကက္သြန္ျဖဴ တိုု ့နွင့္ တြဲရ်္သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment