Sunday, March 5, 2017

ငါးေကာင္လုုံး ခ်ိဳခ်ဥ္ေျကာ္


ငါးေကာင္လုုံး ခ်ိဳခ်ဥ္ေျကာ္ကေတာ့ ငါးျကိုုက္တဲ့သူေတြအတြက္အလြန္စားေကာင္းတဲ့ ဟင္းတမ်ိဳးပါပဲ။ အိစံေတာ့ တရုုတ္ဆိုုင္တခ်ိဳ ့ကိုုေရာက္ရင္ မွာစားျဖစ္ပါတယ္။ အခုုေတာ့ အိမ္မွာလုုပ္စားျကည့္ရေအာင္ေနာ္။



ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ျကိုုက္နွစ္သက္ရာ ငါး - ၁ ေကာင္
၂။ ဆား - အနည္းငယ္
၃။ မုုန္လာဥ နီ - အနည္းငယ္
၄။ ပန္းမုုန္လာ(သိုု ့) ပန္းပြင့္အစိမ္း - အနည္းငယ္
၅။ ငရုုတ္ပြ - အနည္းငယ္
၆။ ဘိုုစားပဲသီး - ၃ ေတာင့္
၇။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - တ ျခမ္း
၈။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၂ မွြာ
၉။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၁၀။ ငရုုတ္ဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၁၁။ ရွာလကာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၁၂။ ပဲငံျပာရည္အျကည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၁၃။ ခရုုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၁၄။ နွမ္းဆီေမြွး - အနည္းငယ္
၁၅။ ေရ - ထမင္းစားဇြန္း ၁၀ ဇြန္း
၁၆။ ေကာ္မွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၁၇။ သျကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
၁၈။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ငါးကိုု သန္ ့စင္ျပီး ဆားအနည္းငယ္ျဖင့္ ေျကာ္ထားျပီး ပန္းကန္ တခုုထဲထည့္ထားပါ။
၂။ အသီးအနွံံ မ်ားကိုု သန္ ့စင္ျပီး ျကိုုက္နွစ္သက္ရာအရြယ္လွီးထားပါ။ ျကက္သြန္ျဖဴကိုု ဓါးျပားရိုုက္ထားပါ။
၃။ ပန္းကန္လုုံးတခုုထဲတြင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့၊ ငရုုတ္ဆီ၊ ရွာလကာရည္၊ ပဲငံျပာရည္အျကည္၊ ခရုုဆီ၊ နွမ္းဆီေမြွး၊ ေရ၊ ေကာ္မွဳန္ ့၊ သျကားတိုု ့ကိုုထည့္ရ်္ သျကားေပ်ာ္သိအထိ သမေအာင္လုုပ္ထားပါ။ခိ်ဳခ်ဥ္ေဆာ့ရပါျပီ။
၄။ ဒယ္အိုုးတခုုထဲတြင္ ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ။ ဆီပူလာလွ်င္ ဓါးျပားရိုုက္ထားေသာ ျကက္သြန္ျဖဴကိုု ထည့္ရ်္ ဆီသတ္ပါ။ ျကက္သြန္ျဖဴ အနံ ့ေမြွးလာလွ်င္ အသီးအနွ ံ့မ်ားကိုု ထည့္ေျကာ္ပါ။
၅။ အသီးအနွံ ့မ်ားကိုုထည့္ေျကာ္ျပီး ၁ မိနစ္ေလာက္ေနလွ်င္ ေဖ်ာ္ထားေသာ ခ်ိဳခ်ဥ္ေဆာ့ကိုု ထည့္ရ်္ ပြက္လာသည္အထိတည္ပါ။
၆။ ပြက္လာလွ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ျပီး မီးဖိုုေပၚမွခ်ရ်္ ငါးေျကာ္ထည့္ထားေသာ ပန္းကန္ထဲကိုု ဆမ္းလိုုက္ပါ။
၇။ ငါးေကာင္လုုံး ခ်ိဳခ်ဥ္ေျကာ္ကိုု ထမင္းပူပူေလးျဖင့္ သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment