Sunday, March 5, 2017


ေအာ္ဆြန္းသုုပ္


ေအာ္ဆြန္းသုုပ္လုုပ္နည္းကိုုေရးေပးမယ္ဆိုုမွ ေအာဆြန္းသြား၀ယ္တိုုင္းတခါမွ အဂၤလိပ္လိုု ဘယ္လိုုေခၚလဲမျကည့္မိဘူး။ စာေရးမယ္ဆိုုမွ အေျပးအလြွားဆိုုင္ကိုုသြားျကည့္ရတယ္။ ေအာဆြန္းမျမင္ဖူးတဲ့သူေတြအတြက္ comment မွာလဲ ေအာဆြန္းပုုံကိုုျပထားပါတယ္။ ေအာဆြန္းသုုပ္ကိုုေတာ့ တရုုတ္စားေသာက္ဆိုုင္ေတြသြားတိုုင္း မ်ားေသာအားျဖင့္ မွာစားေလ့ရွိပါတယ္။ ခ်ဥ္စပ္ေလးနဲ ့စားလိုု ့အရမ္းေကာင္းလိုု ့ျကိုုက္တဲ့သူလဲမ်ားပါတယ္။ တရုုတ္ဆိုုင္ေတြလိုုမ်ိဳး ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလးသုုပ္စားျကည့္ရေအာင္ေနာ္။ 
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ေအာဆြန္း - ၁ ပင္ (သိုု ့) ၁ ခုု
၂။ ငရုုတ္သီးဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ (ငရုုတ္သီးဖတ္အပါအ၀င္)
၃။ ျကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၄။ ႏွမ္းေလွာ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၅။ ေျမပဲေထာင္း - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၆။ သျကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၇။ ရွာလကာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
၈။ ပဲငံျပာရည္ အက်ဲ(အျကည္) - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၉။ ေရ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
(ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon= 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon= 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ေအာဆြန္းကိုု အခြံမႏြွာခင္ အရင္ေရေဆး ျပီးမွ အခြံကိုု ႏြွာပါ။ အခြံကိုု ႏြွာရင္ အတြင္းက အသားျကည္ျကည္ေလးေရာက္သည္အထိႏြွာပါ။ အျပင္ခြံ ျဖဴျဖဴေလးေတြပါသြားရင္ မာျပီး စားမေကာင္းပါ။
၂။ အခြံႏြွာထားေသာ ေအာဆြန္းကိုု ဂ်စ္ျဖင့္ ျခစ္ပါ။ 
၃။ ပန္းကန္တခုုထဲကိုု ငရုုတ္သီးဆီခ်က္၊ ျကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ ႏွမ္းေလွာ္၊ ေျမပဲေထာင္း၊ သျကား၊ ရွာလကာရည္၊ ပဲငံျပာရည္အက်ဲ(အျကည္)၊ ေရ တိုု ့ကိုုထည့္ရ်္ သမေအာင္လုုပ္ပါ။
၄။ ေအာဆြန္းသုုပ္မည့္္ပန္းကန္ထဲကိုု ေအာဆြန္းအရင္ထည့္ျပီး ေဖ်ာ္ထားေသာ အခ်ဥ္ရည္မ်ားကိုု ေလာင္းရ်္ သုုပ္ပါ။ 
၅။ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္နဲ ့အလြန္အရသာရွိတဲ့ ေအာဆြန္းသုုပ္ကိုု သုုံးေဆာင္ႏီုုင္ပါျပီရွင္။

No comments:

Post a Comment