Monday, March 6, 2017


ျကက္သားမြေျကာ္ အိအိေလး


ဒီနည္းေလးကေတာ့ ျကက္သားမြေျကာ္ကို မမာေစပဲ အိအိေလးနဲ ့စားေကာင္းတဲ ့နည္းေလးပါ။ အိအိေလးျဖစ္ေအာင္ေျကာ္ထားတာမိုု ့၃ ရက္ေလာက္ပဲအထားခံပါတယ္။ ဒီနည္းကိုုပဲ ျကြပ္ေနေအာင္ေျကာ္ရင္ေတာ့ ျကာျကာအထားခံပါတယ္။ အလုုပ္နဲ ့မအားတဲ့သူငယ္ခ်င္းမ်ား တခါခ်က္ျပီး ၃ ရက္ေလာက္စားလိုု ့ရတဲ့ ျကက္သားမြေျကာ္ အိအိေလးကိုု လုုပ္စားျကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ျကက္သားအသားခ်ည္း - ၂၅ က်ပ္သား
၂။ ျကက္သြန္နီ - ၂ ဥ (သိုု ့) ၃ ဥ
၃။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၅ မွြာ
၄။ ဆႏြင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၅။ အေရာင္တင္မွုုန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၆။ ျမန္မာငံျပာရည္ (သိုု ့) ယိုုးဒယား ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခဲြ (သိုု ့) ၂ ဇြန္း
၇။ သျကား (သိုု ့) အခ်ိဳမွုုန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၈။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ ဇြန္း (အျကြပ္ေျကာ္မည္ဆိုုလွ်င္ ထမင္းစားဇြန္း ၁၂ ဇြန္းထည့္ပါ။)
(ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml ၊ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml )

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ျကက္သားကိုု ေရျမဳပ္ရုုံထည့္ျပီး ေရခမ္းျပဳတ္ပါ။
၂။ ျပဳတ္ထားေသာ ျကက္သားမ်ားကိုု အေအးခံရ်္ အမွ်င္မ်ားျဖစ္ေအာင္မြပါ။ ျကက္သြန္နီကိုု ပါးပါးလွိီးထားပါ။ ျကက္သြန္ျဖဴ ကိုုေတာက္ေတာက္စဥ္းထားပါ။
၃။ ဒယ္အိုုးထဲတြင္ ဆီကိုုထည့္ျပီး အပူေပးပါ။ ဆီပူလာလွ်င္ ျကက္သြန္နီမ်ားကိုုထည့္ေျကာ္ပါ။ ျကက္သြန္နီမ်ားႏြမ္းလာလွ်င္ ျကက္သြန္ျဖဴကိုုထည့္ရ်္ ဆီသတ္ပါ။
၄။ ထိုု ့ေနာက္ ျကက္သားမွ်င္မ်ားကိုုထည့္၊ ငံျပာရည္၊ သျကား(သိုု ့) အခ်ိဳမွဳန့္၊ ဆႏြင္း၊ အေရာင္တင္မွုုန္ ့တိုု ့ကိုုထည့္ရ်္ ေျကာ္ပါ။ 
၅။ နည္းနည္းေလးေျခာက္ေအာင္ေျကာ္ျပီးလွ်င္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ပါ။

အျကြပ္ေျကာ္မည္ဆိုုလွ်င္
၁။ ဆီ ကိုုထည့္အပူေပး၊ ဆီပူလာလွ်င္ ျကက္သြန္နီမ်ားကိုု ျကြပ္ေနေအာင္ေျကာ္၊ ျကက္သြန္နီမ်ားျကြပ္လာလွ်င္ ဆယ္ရ်္ဆီစစ္ထားပါ။ ျကက္သြန္ျဖဴမ်ားကိုုလဲ ေရြွ၀ါေရာင္သန္းလာသည္အထိေျကာ္ ျပီး ဆီစစ္ထားပါ။
၂။ ျကက္သြန္နီ၊ ျကက္သြန္ျဖဴေျကာ္ထားေသာ ဆီကိုု ပူျကပ္ေနေအာင္အပူေပးပါ။ ပူလာမွ ဒယ္အိုုးထဲကိုု ျကက္သားမ်ားထည့္၊ငံျပာရည္၊ သျကား(သိုု ့) အခ်ိဳမွုုန္ ့၊ ဆႏြင္း၊ အေရာင္တင္မွဳန္ ့တိုု ့ကိုုထည့္ျပီး ျကြပ္လာသည္အထိေျကာ္ပါ။ (ဆီတအားပူမွထည့္လွ်င္ ျကက္သားမ်ားျကြပ္ျကြပ္ေလးရပါတယ္။ သိပ္မပူေသးပဲထည့္လွ်င္ ျကာျကာေျကာ္သလိုုမ်ိဳးျဖစ္ျပီး မာမာျကီးျဖစ္တတ္ပါတယ္။)

No comments:

Post a Comment