အစိမ္းေျကာ္( ၂ ပြဲစာ)
အစိမ္းေျကာ္ေျကာ္နည္းေမးထား
၁။ ျကက္သား (သိုု ့) ဝက္သား - ၅ က်ပ္သား
၂။ ပန္းမုုန္လာ(သိုု ့) ပန္းမုုန္လာအစိမ္း- လက္တဆုုပ္စာ
၃။ မုုန္လာဥနီ - ၁ ဥ
၄။ ေဂၚဖီထုုပ္ - အနည္းငယ္
၅။ ဘိုုစားပဲသီးေတာင့္ - ၁၅ ေတာင့္
၆။ ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
၇။ ျကက္သားမွဳန္ ့- ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၈။ သျကား (သိုု ့) အခ်ိဳမွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
၉။ ျကာညိုု ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၁၀။ နွမ္းဆီေမြွး - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ
၁၁။ ခရုုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၁၂။ ေကာ္မွုုန့္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း ေမာက္ေမာက္
၁၃။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၂ မွြာ
၁၄။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ အသားကိုု အတုုံးအေသးေလးေတြတုုံးျပီး ပဲငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း၊ သျကား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္တိုု ့ျဖင့္နယ္ထားပါ။ အသီးအနွံမ်ားကိုု ျကိုုက္နွစ္သက္ရာအ၇ြယ္အစားလ
၂။ ေကာ္မွုုန္ ့ကိုု တရုုတ္ထမင္းစားပန္းကန္ထဲထည့
၃။ ဒယ္အိုုးထဲတြင္ ဆီထည့္ အပူေပး၊ ဆီပူလာလွ်င္ ျကက္သြန္ျဖဴ ဆီသတ္ပါ။ ျကက္သြန္ျဖဴ အနံ ့ေမြွးလာလွွ်င္အသားမ်ားကိုု
၄။ ထိုု ့ေနာက္ ေဂၚဖီထုုပ္ကိုု ထည့္ပါ။ ေဖ်ာ္ထားေသာ ပဲငျပာရည္၊သျကား၊ျကက္သားမွဳ
၅။ ေကာ္မွုုန္ ့အပစ္အက်ဲ ျကိုုက္ႏွစ္သက္တဲ့ အေနအထားေ၇ာက္ေအာင္ ေရထည့္ပါ။ ထိုု ့ေနာက္ မီးဖိုုေပၚမွ ခ်ခါနီးတြင္ နွမ္းဆီေမြွးကိုုထည့္ ေမြွရ်္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ပါ။
၆။ အစိမ္းေျကာ္ကိုု ထမင္းပူပူေလးျဖင့္ သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီရွင္။
No comments:
Post a Comment