Monday, March 6, 2017


စေတာ္ဘယ္ရီ ေရခဲမုုန္ ့

စေတာ္ဘယ္ရီ ေရခဲမုုန္ ့
စေတာ္ဘယ္ရီ ေရခဲမုုန္ ့လုုပ္နည္းက အရင္ေရခဲမုုန္ ့လုုပ္နည္းကိုု အေျခခံျပီးလုုပ္ထားပါတယ္။ စေတာ္ဘယ္ရီေရခဲမုုန္ ့ကိုု အေရာင္ နီနီေလးရခ်င္ရင္ အေရာင္ဆိုုးေဆးထည့္ရပါတယ္။ အိစံကေတာ့ အေရာင္ဆိုုးေဆးမထည့္ထားပါဘူး။ လြယ္လြယ္ကူကူနဲ ့စေတာ္ဘယ္ရီ ေရခဲမုုန္ ့ေလးလုုပ္စားရေအာင္ေနာ္။
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ Whipping cream အရည္ - ၅၀၀ ml
၂။ ႏိုု ့ဆီ - ၁ ဗူး
၃။ စေတာ္ဘယ္ရီ - အလုုံးျကီး ၅ လုုံး (သိုု ့) ၁၀၀ g

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ စေတာ္ဘယ္ရီကိုု အညွာျဖတ္၊ ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ။ ျပီးလွ်င္ ေရေျခာက္ေအာင္ တဘက္ သိုု ့ စကၠဴျဖင့္ အသာေလး သုုပ္ထားပါ။
၂။ နိုု ့ဆီဗူးကိုု ေဖာက္ျပီး နိုု ့ဆီကိုု ေဖ်ာ္စက္ ထဲထည့္၊ စေတာ္ဘယ္ရီေတြေကာ ထည့္ျပီး စေတာ္ဘယ္ရီေတြ လုုံး၀ေျကသြားသည္အထိ ေဖ်ာ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ဇလုုံျကီးျကီး တခုုထဲကိုု ထည့္ထားပါ။
၃။ အျခားဇလုုံ ျကီးျကီး တခုုထဲမွာ Heavy whipping cream အရည္ကိုုထည့္ျပီး လွ်ပ္စစ္ေမြွစက္ ျဖင့္ ၃ မိနစ္ မွ ၅ မိနစ္ခန္ ့ေမြွပါ။ ပုုံမွာ ျပထားသလိုုမ်ိဳး ခရမ္ ျဖစ္လာပါလိမ့္မည္။
၄။ ျပီးလွ်င္ ခရမ္ အားလုုံးကိုု နိုု ့ဆီဇလုုံထဲကိုု ထည့္ျပီး အထက္ေအာက္ အသာေလး သမေအာင္ေမြွပါ။ (ေကာ္ဖီေဖ်ာ္သလိုု ဟင္းခ်က္သလိုုစက္၀ိုုင္းပုုံ မေမြွရပါ။ အဲ့လိုုေမြွလိုုက္ရင္ ခရမ္မ်ား ျပန္ျပီးအရည္ေပ်ာ္သြားပါလိမ့္မည္။) ေအာက္ပိုုင္းက နိုု ့ဆီကိုု အေပၚတင္လိုုက္ ေမြွလိုုက္လုုိမ်ိဳး အသာေလးေမြွရတာပါ။
၅။သမသြားေသာ ခရမ္မ်ားကိုု ေရခဲမုုန္ ့လုုပ္ရန္ ခြက္ (သိုု ့) ဗူးထဲထည့္ျပီး အဖုုံးဖုုံးရ်္ ေရခဲေသတၱာအေပၚထပ္ထဲတြင္ အနည္းဆုုံး ၈ နာရီထားရ်္ ခဲပါ။
၆။ စေတာ္ဘယ္ရီ ေရခဲမုုန္ ့ကိုု သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment