ငါးထမင္းနယ္ (သိုု ့) ငါးထမင္းခ်ဥ္
အခုုနည္းေလးကေတာ့ အိစံ အေဒၚလုုပ္ေကြ်းေနက်နည္းေလးပ
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ရွမ္းဆန္ (သိုု ့) ေပၚဆန္းေမြွးျဖင့္ ေပ်ာ့ေပ်ာ့ခ်က္ထားေသာ ထမင္း - တရုုတ္ ထမင္းစားပန္းကန္လုုံး ၅ လုုံးစာ
၂။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၅၀ သား (သိုု ့) ၂ ေပါင္
၃။ အာလူး - ၁၅ က်ပ္သား
၄။ ငါး - ၂၀ သား
၅။ ယိုုးဒယားငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၆။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံ ၃ ပုုံ
၇။ ကင္ထားေသာ ပဲပုုတ္ (ထည့္နယ္မည္ဆိုုလွ်င္ ေထာင္းထားပါ။)
၈။ အခ်ိဳမွုုန္ ့ (သိုု ့) သျကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၉။ ျကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္
၁၀။ ငရုုတ္သီးဆီခ်က္
၁၁။ ဆႏြင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ အာလူးကိုု အိေနေအာင္ျပဳတ္ထားပါ။ ျပီးလွ်င္ အေအးခံရ်္ အခြံခြာရ်္ ေျခထားပါ။
၂။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုု ၂ ျခမ္းျခမး္ပါ။ ဒယ္အိုုးထဲတြင္ ျခမ္းထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားကိုု ေမွာက္ရ်္ထားျပီးေရနည္းနည္း ထည့္ရ်္ အေရခြံမ်ားကြာလာေအာင္ျပဳတ္ပ ါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွအေရခြံမ်ားကြ ာလာလွ်င္ ခြာျပီး လြွင့္ပစ္လိုုက္ပါ။ ထိုု ့ေနာက္ ျပဳတ္ထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအိုုးထဲကိုု ျကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း နွင့္ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္တိုု ့ကိုုထည့္ရ်္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားေျကရ်္ ေရခမ္းသည္အထိ ခ်က္ပါ။
၃။ ငါးကိုု ဆႏြင္း၊ ယိုုးဒယားငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း တိုု ့ျဖင့္ ေရခမ္းျပဳတ္ပါ။ ထိုု ့ေနာက္ ငါးကိုု အရိုုးနြွာျပီး အိုုးထဲတြင္ ဆီထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းျဖင့္ ငါးမ်ားေျခာက္သြားေအာင္လုုံ းပါ။
၄။ ဇလုုံတခုုထဲတြင္ ထမင္းထည့္၊ လုုံးထားေသာ ငါး၊ ခ်က္ထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ေျခထားေသာ အာလူး၊ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ၊ ပဲပုုတ္ေထာင္း ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း တိုု ့ျဖင့္ နယ္ပါ။ အေပါ့အငံျမည္းရ်္ နယ္ထားေသာ ထမင္းမ်ားကိုု အလုုံးေလးေတြလုုံးထားပါ။
၅။ ငါးထမင္းနယ္ စားခါနီးတြင္ ထမင္းလုုံးကိုု ျပားလိုုက္ျပီး အေပၚမွ ျကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ ငရုုတ္သီးဆီခ်က္တိုု ့ကိုုဆမ္း၊ ဂ်ဴးျမစ္၊ ျကက္သြန္ျမိတ္တိုု ့ျဖင့္ အရသာရွိစြာသုုံးေဆာင္နိုုင္ ပါျပီ။
၁။ ရွမ္းဆန္ (သိုု ့) ေပၚဆန္းေမြွးျဖင့္ ေပ်ာ့ေပ်ာ့ခ်က္ထားေသာ ထမင္း - တရုုတ္ ထမင္းစားပန္းကန္လုုံး ၅ လုုံးစာ
၂။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၅၀ သား (သိုု ့) ၂ ေပါင္
၃။ အာလူး - ၁၅ က်ပ္သား
၄။ ငါး - ၂၀ သား
၅။ ယိုုးဒယားငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၆။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံ ၃ ပုုံ
၇။ ကင္ထားေသာ ပဲပုုတ္ (ထည့္နယ္မည္ဆိုုလွ်င္ ေထာင္းထားပါ။)
၈။ အခ်ိဳမွုုန္ ့ (သိုု ့) သျကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၉။ ျကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္
၁၀။ ငရုုတ္သီးဆီခ်က္
၁၁။ ဆႏြင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ အာလူးကိုု အိေနေအာင္ျပဳတ္ထားပါ။ ျပီးလွ်င္ အေအးခံရ်္ အခြံခြာရ်္ ေျခထားပါ။
၂။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုု ၂ ျခမ္းျခမး္ပါ။ ဒယ္အိုုးထဲတြင္ ျခမ္းထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားကိုု ေမွာက္ရ်္ထားျပီးေရနည္းနည္း
၃။ ငါးကိုု ဆႏြင္း၊ ယိုုးဒယားငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း တိုု ့ျဖင့္ ေရခမ္းျပဳတ္ပါ။ ထိုု ့ေနာက္ ငါးကိုု အရိုုးနြွာျပီး အိုုးထဲတြင္ ဆီထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းျဖင့္ ငါးမ်ားေျခာက္သြားေအာင္လုုံ
၄။ ဇလုုံတခုုထဲတြင္ ထမင္းထည့္၊ လုုံးထားေသာ ငါး၊ ခ်က္ထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ေျခထားေသာ အာလူး၊ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ၊ ပဲပုုတ္ေထာင္း ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း တိုု ့ျဖင့္ နယ္ပါ။ အေပါ့အငံျမည္းရ်္ နယ္ထားေသာ ထမင္းမ်ားကိုု အလုုံးေလးေတြလုုံးထားပါ။
၅။ ငါးထမင္းနယ္ စားခါနီးတြင္ ထမင္းလုုံးကိုု ျပားလိုုက္ျပီး အေပၚမွ ျကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ ငရုုတ္သီးဆီခ်က္တိုု ့ကိုုဆမ္း၊ ဂ်ဴးျမစ္၊ ျကက္သြန္ျမိတ္တိုု ့ျဖင့္ အရသာရွိစြာသုုံးေဆာင္နိုုင္
No comments:
Post a Comment