Monday, March 6, 2017


ငါးထမင္းနယ္ (သိုု ့) ငါးထမင္းခ်ဥ္


အခုုနည္းေလးကေတာ့ အိစံ အေဒၚလုုပ္ေကြ်းေနက်နည္းေလးပါ။ ငါးထမင္းနယ္ထဲမွာ တခ်ိဳ ့က ပဲပုုတ္ကိုုထည့္နယ္ျပီးတခ်ိဳ ့ကမထည့္ပါဘူး။ ပဲပုုတ္ကိုု ထည့္နယ္တဲ့နည္းကေတာ့ ပဲပုုတ္အနံ ့ကိုုေမြွးေစေပမယ့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးရဲ ့ခ်ဥ္တဲ့အရသာ နည္းနည္းေပ်ာက္သြားပါတယ္။ ပဲပုုတ္မထည့္တာျကေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးရဲ ့ခ်ဥ္တဲ့အရသာအျပည့္အ၀ရျပီး ပဲပုုတ္အနံ ့ေမြွးေမြွးေလးေတာ့မရပါဘူး။ ျကိုုက္တဲ့နည္းကိုု အသုုံးျပဳနိုုင္ပါတယ္။ လုုပ္နည္းကလဲလြယ္ကူလိုု ့လုုပ္စားျကည့္ေနာ္


ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ရွမ္းဆန္ (သိုု ့) ေပၚဆန္းေမြွးျဖင့္ ေပ်ာ့ေပ်ာ့ခ်က္ထားေသာ ထမင္း - တရုုတ္ ထမင္းစားပန္းကန္လုုံး ၅ လုုံးစာ
၂။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၅၀ သား (သိုု ့) ၂ ေပါင္
၃။ အာလူး - ၁၅ က်ပ္သား
၄။ ငါး - ၂၀ သား
၅။ ယိုုးဒယားငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၆။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံ ၃ ပုုံ
၇။ ကင္ထားေသာ ပဲပုုတ္ (ထည့္နယ္မည္ဆိုုလွ်င္ ေထာင္းထားပါ။)
၈။ အခ်ိဳမွုုန္ ့ (သိုု ့) သျကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၉။ ျကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္
၁၀။ ငရုုတ္သီးဆီခ်က္
၁၁။ ဆႏြင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ အာလူးကိုု အိေနေအာင္ျပဳတ္ထားပါ။ ျပီးလွ်င္ အေအးခံရ်္ အခြံခြာရ်္ ေျခထားပါ။
၂။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုု ၂ ျခမ္းျခမး္ပါ။ ဒယ္အိုုးထဲတြင္ ျခမ္းထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားကိုု ေမွာက္ရ်္ထားျပီးေရနည္းနည္းထည့္ရ်္ အေရခြံမ်ားကြာလာေအာင္ျပဳတ္ပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွအေရခြံမ်ားကြာလာလွ်င္ ခြာျပီး လြွင့္ပစ္လိုုက္ပါ။ ထိုု ့ေနာက္ ျပဳတ္ထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအိုုးထဲကိုု ျကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း နွင့္ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္တိုု ့ကိုုထည့္ရ်္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားေျကရ်္ ေရခမ္းသည္အထိ ခ်က္ပါ။
၃။ ငါးကိုု ဆႏြင္း၊ ယိုုးဒယားငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း တိုု ့ျဖင့္ ေရခမ္းျပဳတ္ပါ။ ထိုု ့ေနာက္ ငါးကိုု အရိုုးနြွာျပီး အိုုးထဲတြင္ ဆီထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းျဖင့္ ငါးမ်ားေျခာက္သြားေအာင္လုုံးပါ။
၄။ ဇလုုံတခုုထဲတြင္ ထမင္းထည့္၊ လုုံးထားေသာ ငါး၊ ခ်က္ထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ေျခထားေသာ အာလူး၊ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ၊ ပဲပုုတ္ေထာင္း ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း တိုု ့ျဖင့္ နယ္ပါ။ အေပါ့အငံျမည္းရ်္ နယ္ထားေသာ ထမင္းမ်ားကိုု အလုုံးေလးေတြလုုံးထားပါ။
၅။ ငါးထမင္းနယ္ စားခါနီးတြင္ ထမင္းလုုံးကိုု ျပားလိုုက္ျပီး အေပၚမွ ျကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ ငရုုတ္သီးဆီခ်က္တိုု ့ကိုုဆမ္း၊ ဂ်ဴးျမစ္၊ ျကက္သြန္ျမိတ္တိုု ့ျဖင့္ အရသာရွိစြာသုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment