Monday, March 6, 2017



ငါးခူ ခ်ဥ္ငံစပ္ ေသာက္ဆမ္း


အခုုဟင္းကေတာ့ ျမန္မာဟင္းေတြခ်က္ရင္ အရမ္းကိုုစားေကာင္းတဲ့ အန္တီျကီးတေယာက္သင္ေပးတဲ့ဟင္းေလးပါ။ ထမင္းအလြန္ျမိန္ေစတဲ့ ဟင္းေကာင္းတခြက္ပါ။ ထမင္းကိုု အရည္ေလးဆမ္းစားရင္လဲေကာင္းသလိုု ဟင္းရည္အေနနဲ ့နဲ ့လဲခ်ဥ္စပ္ေလးေသာက္လိုု ့ေကာင္းပါတယ္။ စပါးလင္ထည့္ထားလိုု ့ပိုုေမြွးျပီး အရမ္းအရသာရွိတဲ့ဟင္းတမ်ိဳးပါ။ ငါးခူကိုု အေကာင္လိုုက္ခ်က္ရင္အဆင္ေျပသလိုု ငါးခူေခါင္းျကိုုက္သူမ်ားအတြက္ ငါးခူေခါင္းခ်ည္းပဲခ်က္လိုု ့လဲရပါတယ္။ ခ်က္စားျကည့္ရေအာင္ေနာ္။


ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ငါးခူ - ၄၀ သား (သိုု ့) ၁ ေပါင္ ၆.၄ ေအာင္စ
၂။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၃ မြွာ
၃။ ဂ်င္း - လက္တဆစ္
၄။ စပါးလင္ - ၁ ေခ်ာင္း
၅။ မက်ည္းမွည့္ရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း ခြဲ
၆။ ျမန္မာငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
၇။ ဆႏြင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၈။ အေရာင္တင္မွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၉။ ဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၁၀။ ငရုုတ္သီးစိမ္း - ၅ ေတာင့္
၁၁။ နံနံပင္ - ၃ ပင္

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ဂ်င္း၊ ျကက္သြန္ျဖဴ နွင့္ စပါးလင္တိုု ့ကိုု ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားပါ။
၂။ ငါးခူကိုု ေရေဆးသန္ ့စင္ျပီးလွ်င္ မက်ည္းမွည့္ရည္ကိုု ထည့္ရ်္ အရင္နွံ ့ေအာင္နယ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ေထာင္းထားေသာ ဂ်င္း၊ ျကက္သြန္ျဖဴ၊ စပါးလင္တိုု ့မွ အရည္ကိုု ညွစ္ထည့္၊ အဖတ္မ်ားပါထည့္၊ အေရာင္တင္မွဳန့္၊ ဆႏြင္း၊ ျမန္မာငံျပာရည္ တိုု ့ကိုုထည့္ျပီး နယ္ပါ။ အနည္းဆုုံး နာရီ၀က္ခန္ ့နွပ္ထားပါ။
၃။ အိုုးတခုုထဲတြင္ ဆီလက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း နွင့္ နွပ္ထားေသာ ငါးခူမ်ားကိုု ထည့္ရ်္ လုုံးပါ။ ျပီးလွ်င္ ေရကိုု ငါးခူမ်ားျမဳပ္ေအာင္တည္ပါ။ ငရုုတ္သီးစိမ္းကိုု ဓါးျပားရိုုက္ရ်္ ထည့္ပါ။ (အစပ္မျကိုုက္လွ်င္ ငရုုတ္သီးစိမ္းကိုု ဓါးျပားမရိုုက္ပဲ ဒီအတိုုင္းထည့္ပါ။)
၄။ နာရီ၀က္ေလာက္တည္ျပီးလွ်င္ အေပါ့အငံ ျမည္းျပီးလွ်င္ နံနံပင္အုုပ္ရ်္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ပါ။
၅။ ထမင္းအလြန္ျမိန္ေစမယ့္ ငါးခူခ်ဥ္ငံစပ္ေသာက္ဆမ္းကိုု သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment