အာလူးေျကာ္ ျကြပ္ျကြပ္ေလး
မေန ့တုုံးက ညီမေလးတေယာက္က လာေျပာလိုု ့ရန္ကုုန္က ဆိုုင္တဆိုုင္မွာ အိစံ အာလူးေျကာ္ဆိုုျပီးေရာင္းတာ
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ အာလူး အျကီး - ၂လုုံး
၂။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း ခြဲ
၃။ ကြမ္းယာထဲထည့္တဲ့ စားထုုံး - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၈ ပုုံတပုုံ
၄။ ေရ - ၃ ခြက္ ခြဲ
၅။ ေျကာ္ရန္ဆီ
( ၁ ခြက္ = 240 ml = ရိုးရိုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ခြက္) (ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon= 15 ml) (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon= 5 ml)
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ထုုံးကိုု ေရ ၃ ခြက္ခြဲထဲထည့္ေဖ်ာ္ျပီး ထုုံးရည္ျကည္ရေအာင္ ထုုံးအနည္ထိုုင္သည္အထိထားပါ ။ (အနည္းဆုုံး ၄ နာရီေလာက္ထားပါ။) ျပီးလွ်င္ ထုုံးရည္ျကည္ကိုု ယူပါ။ ၃ ခြက္ေလာက္ ရသည္အထိယူပါ။ ေအာက္ပိုုင္း ထုုံးအနည္ထိုုင္ေနေသာ အရည္မ်ားကိုုသြန္ပစ္လိုုက္ပ ါ။
၂။ ထုုံးရည္ျကည္ထဲကိုု ဆားထည့္ရ်္ေဖ်ာ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ အာလူးမ်ာကိုု အခြံခြာ ျပီးပါးပါးလွီးပါ။
၃။ ပါးပါးလွီးထားေသာ အာလူးမ်ားကိုု ထုုံးရည္ျကည္ထဲထည့္ရ်္ ေရခဲေသတၱာေအာက္ထပ္ အေအးခန္းထဲတြင္ တညထားပါ။
၄။ မနက္က်လွွ်င္ အာလူးေျကာ္ရန္ အတြက္ ဆီကိုု အပူေပးျပီး အာလူးမ်ားကိုု ထုုံးရည္ထဲမွ ယူရ်္ ေရစစ္ျပီး ထည့္ေျကာ္ပါ။
၅။ အာလူးေျကာ္ရာတြင္ ပထမဆီထဲထည့္ထည့္ခ်င္း အာလူးမ်ားကိုု အထပ္လိုုက္မျဖစ္ေအာင္ အနည္းငယ္ျဖန္ ့ပါ။ ျပီးလွ်င္ မေမြွပဲ အာလူးမ်ား ေရြွ၀ါေရာင္သန္းလာသည္အထိထား ပါ။
၆။ အာလူးမ်ား ေရြွ၀ါေရာင္သန္းလာမွ အနည္းငယ္ ေမြွေျကာ္ရ်္ ဆီအိုုးထဲမွဆယ္ရ်္ ဆီစစ္ထားပါ။
၇။ အာလူးမ်ား ကိုု ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ထားတုုံးပူပူေလးမွာ ျကိုုက္နွစ္သက္ရာ (အခ်ိဳမွုုန္ ့၊ ငရုုတ္သီးအျကမ္းမွဳန္၊ ငရုုတ္သီးမွုုန္ ့တိုု ့ျဖင့္သမေအာင္လုုပ္ပါ။
၈။ အာလူးေျကာ္ ျကြပ္ျကြပ္ေလးကိုု သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။ ေနာက္ေန ့မွ စားမည္ဆိုုလွ်င္ အာလူးေျကာ္ကိုု ေအးသြားသည္အထိ ထားျပီးမွ ေလလုုံေသာဗူးထဲထည့္ရ်္ သိမ္းပါ။
၁။ အာလူး အျကီး - ၂လုုံး
၂။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း ခြဲ
၃။ ကြမ္းယာထဲထည့္တဲ့ စားထုုံး - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၈ ပုုံတပုုံ
၄။ ေရ - ၃ ခြက္ ခြဲ
၅။ ေျကာ္ရန္ဆီ
( ၁ ခြက္ = 240 ml = ရိုးရိုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ခြက္) (ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon= 15 ml) (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon= 5 ml)
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ထုုံးကိုု ေရ ၃ ခြက္ခြဲထဲထည့္ေဖ်ာ္ျပီး ထုုံးရည္ျကည္ရေအာင္ ထုုံးအနည္ထိုုင္သည္အထိထားပါ
၂။ ထုုံးရည္ျကည္ထဲကိုု ဆားထည့္ရ်္ေဖ်ာ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ အာလူးမ်ာကိုု အခြံခြာ ျပီးပါးပါးလွီးပါ။
၃။ ပါးပါးလွီးထားေသာ အာလူးမ်ားကိုု ထုုံးရည္ျကည္ထဲထည့္ရ်္ ေရခဲေသတၱာေအာက္ထပ္ အေအးခန္းထဲတြင္ တညထားပါ။
၄။ မနက္က်လွွ်င္ အာလူးေျကာ္ရန္ အတြက္ ဆီကိုု အပူေပးျပီး အာလူးမ်ားကိုု ထုုံးရည္ထဲမွ ယူရ်္ ေရစစ္ျပီး ထည့္ေျကာ္ပါ။
၅။ အာလူးေျကာ္ရာတြင္ ပထမဆီထဲထည့္ထည့္ခ်င္း အာလူးမ်ားကိုု အထပ္လိုုက္မျဖစ္ေအာင္ အနည္းငယ္ျဖန္ ့ပါ။ ျပီးလွ်င္ မေမြွပဲ အာလူးမ်ား ေရြွ၀ါေရာင္သန္းလာသည္အထိထား
၆။ အာလူးမ်ား ေရြွ၀ါေရာင္သန္းလာမွ အနည္းငယ္ ေမြွေျကာ္ရ်္ ဆီအိုုးထဲမွဆယ္ရ်္ ဆီစစ္ထားပါ။
၇။ အာလူးမ်ား ကိုု ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ထားတုုံးပူပူေလးမွာ ျကိုုက္နွစ္သက္ရာ (အခ်ိဳမွုုန္ ့၊ ငရုုတ္သီးအျကမ္းမွဳန္၊ ငရုုတ္သီးမွုုန္ ့တိုု ့ျဖင့္သမေအာင္လုုပ္ပါ။
၈။ အာလူးေျကာ္ ျကြပ္ျကြပ္ေလးကိုု သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။ ေနာက္ေန ့မွ စားမည္ဆိုုလွ်င္ အာလူးေျကာ္ကိုု ေအးသြားသည္အထိ ထားျပီးမွ ေလလုုံေသာဗူးထဲထည့္ရ်္ သိမ္းပါ။
No comments:
Post a Comment